Követem Sztárok Jay-Z minden anyagi segítséget megad az Alvin Cole emlékéért rendezett...

Jay-Z minden anyagi segítséget megad az Alvin Cole emlékéért rendezett tüntetésen letartóztatottak számára

Promóció

A 17 évesen idén februárban lelőtt Alvin Cole édesanyja és testvérei is megsérültek, amikor a rendőrség túlzott erőszak alkalmazásával tartóztatta le a békés tüntetőket.

A családtagok is megsérültek

Promóció
- Advertisement -

Jay-Z óvadékért folyamodik és kifizeti a Wisconsinban letartóztatott tüntetők pénzbírságát, akik a 17 esztendős Alvin Cole-t idén február 2-án lelövő rendőr felmentése ellen tiltakoztak, írja a Dazed.

Jay-Z / Fotó: Greg Allen/Invision/AP/Shutterstock

Jay-Z a Roc Nation elnevezésű szórakoztatóipari menedzsmentcégének társadalmi igazságszolgálatási divízióján, a Team Roc-on keresztül fogja a békés tüntetők pénzbüntetését kifizetni.

No Title

No Description

Ezen kívül Alvin Cole édesanyjának, Tracy Cole-nak és három lánytestvérének bírósági költségeit is állja a sztár. Tracy Cole akkor sérült meg, amikor a rendfenntartók múlt hét csütörtökön „túlzott erőszakot” vetettek be Wauwatosában a letartóztatások során. Korábban a színész Cole Sprouse-t is letartóztatták egy Black Lives Matter tüntetésen június elején.

Hollywood kudarcot vallott a rendőrség realisztikus ábrázolásában – vajon képes lesz váltani?

Korábban már írtunk arról, hogy mit tehet a zeneipar a rasszizmus ellen vagy milyen irodalmi alkotásokból tájékozódhatunk a rasszizmus témájában. Dr. Robin DiAngelo személyiségfejlesztő, paradigmaváltó kötetét is ajánlottuk, de bemutattuk azt is, hogy a többségi társadalom számára hogyan lehet egyszerű, hétköznapi példák segítségével megértetni a faji alapú diszkriminációt.

A tiltakozások ismét fellángoltak a városban, miután Milwaukee kerületi ügyésze, John Chisholm úgy döntött, hogy nem emel vádat a wauwatosai rendőrrel, Joseph Mensah-val szemben. Chisholm kijelentette, hogy Mensah jogos önvédelmet gyakorolt, amikor lelőtte Cole-t a bevásárlóközpont parkolójában. Továbbá, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre, miszerint a rendőr úgy ítélhette meg, hogy indokolt a fegyverhasználat.

A felmentett rendőr korábban két másik embert is megölt

Az USA Today szerint Mensah három embert ölt meg az elmúlt öt évben, és mindegyik alkalommal Chisholm mentette fel a vádemelés alól. Az első két fegyverhasználat után nem indult belső vizsgálat a rendőrrel szemben.

A szívünk szakad meg Alvin Cole családjáért és a wauwatosaiakért. Nem csak hogy ismét nem sikerült a kerületi ügyésznek vádat emelnie Joseph Mensah-val szemben, hanem a helyi rendőrség még Alvin édesanyját, Tracy-t és testvéreit is megsebesítette, akik békésen tüntettek Jacob Blake édesapjával

– nyilatkozta Dania Diaz, a Team Roc ügyvezetője.

Könyvek, amik megértetik velünk, mi zajlik a világunkban, és mit tehetünk a rasszizmus ellen

Az emberek kimerültek. Két pandémia is sújtja a világot: a Covid-19, és annak minden rejtelmessége, valamint az etnikai kisebbségek ellen irányuló igazságtalanságok és elnyomások hadjárata, amit sokszor a fehér, magukat felsőbbrendűnek gondolók csoportja vált ki vagy legalábbis lobbant fel. A két pandémia közül az egyikre lehet gyógymódot találni, netán megtanulni együtt élni vele.

Jay-Z és a Team Roc már korábban is kiállt Givionne Jordan Jr. békés tüntető mellett, akit még idén júniusban, Charlestonban tartóztattak le. Számos híresség is biztosította szolidaritásáról a tüntetőket és igazságot követeltek George FloydnakBreonna Taylornak és Ahmaud Arbery-nek. Egy nemrég elkészült jelentés szerint a Black Lives Matter mozgalom tüntetéseinek döntő része békésen zajlott le.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3