Egy elítélt gyilkost, aki a Wagner-csoportért harcolt, mielőtt Ukrajnában próbált volna menedéket keresni, a csoport egy kalapáccsal agyonütött "árulása" miatt.

A jelentések szerint az 55 éves Jevgenyij Nuzsin nem sokkal azután disszidált Ukrajnába, hogy szeptemberben az oroszok oldalán a frontra érkezett, írja a DailyStar.

Akkoriban arról beszélt, hogy „ágyútölteléknek” érezte magát az orosz erőkben. Nem sokkal ezután megpróbált letelepedni Ukrajnában, ahol családja van. Azonban “elfogták Kijevben” – mondja a csoport –, és egy pincébe vitték, ahol videóra vették, ahogy egy kalapáccsal agyonverik.

Jevgenyij Anatoljevics Nuzhin vagyok, 1967-ben születtem, azért mentem a frontra, hogy Ukrajna oldalára álljak harcolni az oroszok ellen. Szeptember 4-én végrehajtottam a tervemet

– mondta Nuzhin az orosz-párti sajtóorgánum által közölt videón. „2022. november 11-én Kijev utcáin voltam, ahol egy ütés ért a fejemen, aminek következtében elvesztettem az eszméletemet. Ebben a pincében ébredtem fel, ahol azt mondták, hogy bíróság elé állítanak.” Ezután egy hosszú nyelű kalapáccsal eltalálják, majd miután összeesik, ismét megütik.

Források a Gulagu.net emberi jogi csoportnak azt mondták, hogy Nuzhint vagy újra elfogták, vagy visszaadták az orosz hadseregnek, amely továbbadta az úgynevezett Wagner Biztonsági Szolgálatnak. Ennek a baljós magánhadsereg biztonsági szolgálatának a tisztjei “kalapáccsal ölték meg ezt az embert, hogy bosszút álljanak Putyin bírálóin, és azért, mert átállt Ukrajna oldalára”. A felvétel „bizonyítja”, hogy az orosz különleges szolgálatok és Wagner „biztonsági szolgálata” bíróságon kívüli kivégzéseket hajt végre, és olyan foglyokat öl meg, akik nem hajlandók harcolni Oroszországért, de átállnának Ukrajna oldalára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.