Jim Bakker tévés prédikátor hatástalan koronavírus-gyógyszert árult, az állam beperelte

Arkansas állam pert indított Jim Bakker televíziós prédikátor ellen, mert ezüstkolloid-oldatot árusított a Covid-19 ellenszereként.

Több ezer dollárt keresett a pap

Számos kutatás folyik a koronavírus vakcina kifejlesztésére, és már embereken is tesztelik a szert. Amíg nincs hatásos gyógymód addig vannak, akik kihasználva az emberek félelmét, hamis csodaszereket árulnak.

jim bakker tv pap
Jim Bakker tévés pap / Fotó: WSOCTV

Még februárban volt Bakker televíziós műsorának vendége Sherril Sellman, aki az ezüstkolloid-oldatot népszerűsítette azt állítván, hogy az emberi testben 12 órán belül elpusztítja a koronavírust, írja a Futurism. A televíziós megjelenés után Bakker 60 ezer dollár értékben adott el a csodaszerből. Viszont a tudományos körök álláspontja szerint az ezüstkolloid, amely az ezüst vizes szuszpendált oldata, semmilyen hatással nincs a Covid-19-re és más koronavírusra. Ezért az arkansasi főállamügyész, Leslie Rutledge csalás miatt indított pert a teleevangélista ellen.

Bakker visszaperelte az államot

Bakker viszont beperelte Arkansast, Los Angelest és két Kaliforniai megyét, amiért azok hozzáférést kértek a vásárlók és támogatók adataihoz. Jim Bakker szerint az állam ezzel a szabad vallásgyakorláshoz való jogot korlátozza. Rutledge álláspontja viszont egyértelmű, mivel hatástalan szert árult a koronavírus ellen, ezért csalást követett el a tévés pap.

Eloise Parry halálának ügyét újratárgyalták, mert mérgező fogyasztószert adtak el neki

A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélték el, Parry meggyilkolása miatt. A fellebbviteli bíróság viszont tavaly újratárgyalást rendelt el az ügyben. A Rebelot azzal vádolták, hogy egy kínai gyárból szerzett sárga port (dinitrofenol), tabletta formájában árusította világszerte, köztük a bulimiában szenvedő Parry-nek is.

„Csak, hogy tisztán lássuk az ügyet: ez nem a szabad vallásgyakorlásról szól, ez a vásárlók megtévesztésének az ügye, és arra kérek minden arkansasi lakost, ha olyan hamis reklámmal találkozik, amely azt állítja, hogy az ezüstkolloid hatásos a Covid-19 ellen, akkor azonnal hívja az irodámat” – nyilatkozta a főállamügyész.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból