December 9-től a YouTube eltávolít olyan videókat, amik azt terjesztik, hogy csalással vagy hibákkal szerezte meg az elnökséget a demokrata Joe Biden.

Az újraszámlálás miatt megengedő volt a YouTube

A YouTube közleménye szerint december 8. volt a vízválasztó dátum, Joe Biden a megválasztott elnök, az államok ellenőrizték és kihirdették az eredményeket.

Joe Biden Youtube Tiltott Videok Szavazas Eredmenye
Joe Biden Amerikai Elnök / Fotó: Getty Images

A videószolgáltató elmondta az Engadget kérdéseire, hogy már eddig is eltávolított olyan videókat, ami előző elnökválasztások legalitását kérdőjelezte meg, de a szavazatok számlálásával kapcsolatban megengedett bizonyos ellentmondásos nézőpontokat.

El sem érték a 100 megtekintést, már törölték

A YouTube az amerikai elnökválasztás, szeptembertől kezdve 8000 témába vágó csatornát tiltott le, és több ezer olyan videót távolított el, amik sértő vagy félrevezető állításokat tartalmaztak.

A szolgáltató szerint az eltávolított videók 77 százalékát már az előtt sikerült törölni, hogy elérték volna a 100 megtekintést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.