A John Wick-trilógiának három biztos pontja van: Keanu Reeves visszatérése, Keanu Reeves fizikai felkészülése és a kutyák. Nem meglepő tehát, hogy több történet is kering a John Wick-filmek kutyáiról, amelyek a rajongók előtt nem biztos, hogy ismertek. Mi most összeszedtünk néhány állati érdekességet.

Daisy majdnem túlélte

https://www.youtube.com/watch?v=dkPEL5wMXZU 

A trilógiában John Wicknek két hűséges négylábú társa is van van. A második és harmadik részében (John Wick: 2. felvonás és John Wick: 3. felvonás – Parabellum) egy pitbull csatlakozik a főhőshöz, akinek nem lehet tudni a nevét. Eredetileg Johnnak egy Daisy nevű beagle kiskutyája volt, akit az elhunyt felesége hagyott rá, és akit rögtön a film elején kegyetlenül megölnek.

Még ki sem „hűlt” a John Wick 3, máris bejelentették a folytatást

A Lionsgate filmstúdió bejelentette, hogy a John Wick-franchise nem áll le. Már a negyedik epizód pontos premier dátumát is kitűzték 2021 május 21-re, írja a . A lelkesedés nem véletlen, hiszen a John Wick: 3. felvonás – Parabellum amerikai nyitó bevétele elérte az 56 millió dollárt, ami még a Bosszúállók: Végjáték nyitányára is ráduplázott.

Azon lehet vitatkozni, hogy egy ártatlan kiskutya halála mennyire igazolja John Wick soha véget nem érő, gyilkos bosszúhadjáratát, amelyben 84 ember veszti életét, de kezdetben a Thunder Roadnál a film értékesítői nem is emiatt győzködték a rendezőt. „Ha megölöd a kiskutyát, elveszted a közönséget és akkor annyi a filmnek!” David Leitch, a film producere és Chad Stahelski rendező egyáltalán nem értett egyet ezzel a filmes aranyszabállyal.

Andy, a beagle

1 Daisy John Wick
/ Fotó: Warner Bros.

Daisy-t, aki miatt elhangzott az ismert mondat Reeves szájából, „Aha, azt hiszem, visszatértem.”, egy Andy nevű kutya játszotta. A nyolchónapos, direkt a filmhez vásárolt fiatal állatnak ez volt az első szerepe. Egy állatszereplőket közvetítő cég, az Animal Actors International egyik kiképzője, Kim Krafsky szerint azért esett éppen a beagle-re a filmkészítők választása, mert nagyon aranyos fajta.

Andy részt vett a stáb tagjaival a film sajtókampányában, sőt, még autogramot is adott a lelkes rajongóknak a vörös szőnyegről. A debütálása után Andy az Animal Actors International New Jersey telephelyén pihente ki a filmezés fáradalmait.

A pitbullok

3 Pitbull John Wick
/ Fotó: Warner Bros.

Sajnos, Daisy-t rögtön az első rész első tíz perce után elvesztettük, de a film utolsó jeleneteiben John megment és befogad egy pitbullt. A filmbeli szerepet aztán két különböző állat játssza a 2. és 3. felvonásban: a másodikban Burton (akit Reeves Bubbának hívott) szerepel, a harmadik részben pedig Cha Cha.

John második négylábú barátja nem kapott még nevet. Talán azért, mert a bérgyilkos addig nem akart ismét kötődni egy kutyához, amíg a véres küldetését nem teljesítette be. De ha lehetne fogadni, a befejező rész utolsó jelenetében biztosan elkereszteli a kutyust.

Kutya vs. ló

4 Pitbull Keane Reeves
/ Fotó: Warner Bros.

A hollywoodi színészek egyik aranyszabálya így szól: Sose forgass gyerekekkel és állatokkal! Ez a jótanács bizonyára azért lett népszerű, mert ezek a szereplők minden jelenetben ellopják a show-t a legnevesebb sztárok elől is, ráadásul nem könnyítik meg a forgatást sem. Pontosan így történt a John Wick harmadik részében is, amikor egy New York-i forgatás során Cha Cha, Wick pitbullja megtámadott egy lovat.

Ez a srác már könyvekkel is brutálisan öl, költészetté emeli a gyilkolás – Jön a John Wick folytatása

John Wick az a bérgyilkos – nem, nem a szomszédod! -, aki visszavonult. De ahogy az lenni szokott, visszarángatják az élet nyaralásából, miután az első részben revansot vett a kutyájának haláláért. John Wick második részében pedig egykori társa miatt kellett hullákat gyártani. És jön a folytatás, a harmadik epizód.

Cha Cha szerencsére sértetlenül megúszta a marakodást, amelyet valószínűleg a forgatási stressz és a hangos, feszült környezet váltott ki belőle. De ez a kis közjáték tökéletesen illett is a szerepéhez, hiszen csak John Wick kutyája lehet olyan pimaszul bátor, hogy kikezdjen egy lóval.

A belga juhászkutyák

John Wick: 3. felvonás – Parabellum – magyar szinkronos előzetes #1 / Akció Thriller

John Wick: 3. felvonás – Parabellum magyar szinkronos előzetes / John Wick: Chapter 3 – Parabellum HunDub Trailer Mozis poharak topperrel, popcorn vödrök, pl…

A John Wick: 3. felvonás – Parabellumban John Wick szívességet kér a casablancai Continental Hotel vezetőjétől, Szófia Al-Awartól, akit Halle Berry alakít. Berry karakterét mindig hűségesen követi két belga juhászkutyája. De a valóságban nem két kutya alakítja őket, hanem összesen öt különböző betanított kutya. Az egyes trükköket mindig más-más kutya végezte, így egyik kutya sem volt feszült vagy fáradt. A kutyák neve Santana, Tai, Sam 7, Boyca és Ikar, és mindegyiket különös kapcsolat fűzte a kiképzőjéhez – Halle Berry-hez.

Halle Berry-nek nincs szüksége kutyakiképzőre

Halle Berry K9 Training | John Wick: Chapter 3 – Parabellum

In this video we will talk about Halle Berry and her training with the Belgian Malinois in the film John Wick 3 Parabellum. She participated in intensive tra…

Bár ők nem John kutyái, azt nem vitathatja senki, hogy Szófia belga juhászkutyái a harmadik részben lenyűgöző alakítást nyújtanak. Az akciódús casablancai lövöldözős jelenetben vitathatalanul a kutyák játsszák a főszerepet. A nézők így bizonyára azt gondolják, hogy a kamera másik oldalán vagy a díszletek takarásából egy sokat próbált kutyakiképző adja az utasításokat. Nem éppen: egyenesen Halle Berry irányította a kutyákat.

Tilda Swinton kutyái Händel operájára táncolnak / ContextUs

Ahogy megírtuk, a brit színésznő a Sóhajokban kettős szerepben is feltűnik: az egyik fő női szerep mellett ő alakítja Luca Guadagnino horror remake-jének idős férfikarakterét is. Legújabb projektjének azonban kutyái a főszereplői. A 18. századi zeneszerző, Händel Flavio című operájának zenéjére Rosy, Dora, Louis, Dot és Snowbear táncolnak, azaz ugrálnak Skóciában a vízparton.

Halle Berry, miután megkapta Szófia szerepét, megtárgyalta a rendezővel, hogy milyen fizikai felkészülést igényel a szerepe. Nem csupán Reeves-szel egyforma szintű lőgyakorlaton és harcászati órákon vett részt, hanem a köztes időben a karaktere kutyáit alakító állatokkal is foglalkozott. Tehát ha legközelebb megnézed a filmet, jusson eszedbe, hogy gyakorlatilag Halle Berry instruálta a kutyákat.

Macskák a forgatáson

7 Halle Berry John Wick 3
/ Fotó: Warner Bros.

Még egy további érdekesség Szófia kutyáiról: a Parabellumbeli látványos jelenetük forgatásakor Halle Berry-nek és a filmeseknek csupán csak egy dolog lehetetlenítette el a kutyák fegyelmezését. A jelenetet Észak-Afrikában, Marokkóban vették fel egy olyan területen, ahol hemzsegtek a kóbor macskák, akik persze nem voltak tekintettel a hollywoodi filmesekre. Berry elmondása szerint a macskák mindenhol ott voltak, és ahogy a kutyák meglátták őket, már rohantak is utánuk. A film blue-ray változatában látható interjúban Berry elmeséli, hogy a macskák simán besétáltak a jelenetbe, és akkor aztán nem lehetett bírni a kutyákkal.

Ezek nem CGI-kutyák

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A John Wick franchise-ban jelentős szerep jut a kaszkadőröknek. A képernyőn látott végeredmény nagy részét maguk a színészek és a kaszkadőrök játsszák. Ami meglepő lehet, hogy ez igaz a négylábú szereplőkre is. Már említettük, Halle Berry milyen nagyszerűen bánt a kutyákkal, de nem csak erről van szó.

Jön a John Wick női változata, Keanu Reeves pedig a producer!

A Lionsgate filmstúdió Len Wiseman rendezőt bízta meg, hogy levezényelje a sikeres John Wick-franchise spin-offját: jön a Ballerina. A film történetének középpontjában egy fiatal bérgyilkosnő áll, aki bosszúhadjáratba kezd, miután legyilkolták a családját. A film gőzerővel készül: az írói feladatokkal a John Wick: 3. felvonás – Parabellum íróját, Shay Hatten forgatókönyvírót bízták meg.

A filmek rendezője, Chad Stahelski mesélte egyszer egy podcastban, mit kell tudni a kutyás  forgatásról. „Nem létezik filmes kutya. Csak olyan kutya van, aki végzi a feladatát a forgatáson.” A legkeményebb akciójelenetekben is szerepelnek állatok, és amikor egy állat támad, akkor ténylegesen meg akarja sebesíteni az embert. Amikor azt látjuk, hogy egy kutya ráveti magát egy színészre, akkor jusson eszünkbe, hogy a kutya valóban ölni akar, nem pedig játszik.

A kutya közel öt méter magasra ugrott

8 Halle Berry John Wick 3
/ Fotó: Warner Bros.

A Parabellum megjelenése után, 2019 májusában a Vulture kritikusa az egyik kutyás jelenetet „rajzfilmszagú” CGI-nak minősítette. Az ominózus jelenetben Szófia egyik kutyája kiugrik a nő háta mögül, és az egyik ellenfelük után veti magát, és így nekifutásból felugrik egy 4,5 méter magas falra. A film látványtervezője, Rob Nederhorst a Twitteren reagált a kritikus vádjára, miszerint minden kutyás jelenet valódi, így a rendkívül látványos falmászás is.

Egy belga juhászkutya tényleg képes 4-5 méteres falra nekifutásból felugrani, és ehhez még Halle Berry segítsége sem szükséges.

Szalonna reggelire

10 Daisy Szalonna
/ Fotó: Waner Bros.

Már említettük, hogy Andy, aki Wick első kutyáját, Daisy-t játszotta, mindössze nyolchónapos volt, amikor megkapta a szerepet. Korából kifolyólag nem volt túlságosan képzett állatszínész. A film első jeleneteiben gyakran ott lebzsel Keanu Reeves körül, de rendszeresen bakizott, véletlenül sem azt csinálta, amit kellett volna. Az egyik feladata az volt, hogy felugrik John ágyára és felébreszti. Csak egyetlen módon tudták ezt elérni nála: Keanu Reeves arcát be kellett dörzsölni szalonnával. Így Andy az egyik legfinomabb motivációt kapta a filmesektől.

Köszönjük, Screen Rant!

További érdekességek olvashatók a ContextUs Film rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.