Jordan Peele és J. J. Abrams is adakoznak, hogy megakadályozzák az abortuszellenes törvényjavaslatot

Az amerikai Gerogia államban óriási ellenállást váltott ki Kemp kormányzó abortusz elleni törvényjavaslata. Jordan Peele és J. J.  Abrams pedig összefogtak Georgia nőiért, hogy segítsenek megtartani, amit minden nőt megillet: az alapvető jogaikat.

Jordan Peele rendező és J. J. Abrams televíziós producer nemrég kezdték el forgatni közös produkciójukat, a Lovecraft Country című sorozatot. Mivel a helyszín Georgia, ahol most az abortuszellenes-törvény miatt elég nagy a felfordulás, a két filmes szakember szeretne segíteni a helyzeten. A film rendezői díját felajánlanák Georgia Fair Right szervezetének.

jordan peele jj abrams georgia heartbeat abortion bill
Se Peele, se Abrams nem támogatná az abortuszellenes-törvényt / Fotó: Fox News

Kemp kormányzó törvényjavaslata megakadályozza, hogy a nők és az egészségügyi szervezetek privát döntést hozzanak az abortusz ügyében. A javaslat szerint, ha a magzat eléri az 5-6 hetes kort, már nem lehetne elvetetni. Ez a törvényhozás egyértelműen a nőket támadja, ami érthető módon, sokakban ellenállást váltott ki.

Emma Watson nyílt levelet írt a nőnek, akitől megtagadták az abortuszt

Emmat Watson színésznő és feminista emberi jogi aktivista nyílt levelet írt Dr. Savita Halappanavarnak. Dr. Halappanavar 2012-ben halt meg Galwayben vérmérgezésben azt követően, hogy az orvosok megtagadták tőle az abortuszt. – kezdődik Watson levele, ami a Net-a-Porteren jelent meg. Dr. Halappanavar 17 hetes terhes volt, mikor vetélésre utaló jelekkel kórházba szállították.

Peele és csapata pedig úgy döntött, kiáll Gerogia női mellett, és ha más nem, pénzbeli támogatást ad az államnak, hátha ezzel sikerül megakadályozni a törvény életbe lépését. Georgia népszerű hely a filmesek körében, például a The Walking Dead is itt forgott többnyire, hiszen az adókedvezmény miatt megéri a filemeseknek. Ezt szeretné meghálálni Peele és J. J. Abrams is, hátha a felajánlott pénzért cserébe törlik az abortuszellenes törvényjavaslatot. Mi szorítunk, hogy így legyen!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból