Julia Cvetkova LMBTQ-aktivista orosz művész és gyermekszínházi rendezőre börtönbüntetés várhat, mert vaginákat ábrázoló képeket rajzolt.

A 27 éves Julia Cvetkovát azzal is vádolták, hogy külföldi ügynök, és három és fél évre ítélhetik Vlagyimir Putyin szigorú pornótörvényeinek megsértése miatt, írja a DailyStar.

Az Amnesty International szerint egy zárt tárgyalóteremben folyik a per, és a végső tárgyalás várhatóan július 12-én lesz.
Ügye évek óta húzódik, elvesztette az állását, és kénytelen volt bezárni a MERAK ifjúsági színházi stúdióját, miután gyermektanulóit is megfenyegették.
2019 novemberében önkényesen őrizetbe vették és házi őrizetbe vették, „pornográf anyagok előállításával és terjesztésével” vádolva. Azóta öt különböző perben állt, az ügyészek a közelmúltban azzal vádolták meg, hogy Soros Györggyel dolgozott együtt, miután Soroshoz köthető csoportoktól támogatást kapott munkájáért.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.