Oroszország K-329 belgoroda, a világ legnagyobb katonai tengeralattjárója ijesztően közel van Európa szárazföldi részéhez.

Az „apokaliptikus” nukleáris fegyverek kibocsátására képes K-329 Belgorod tengeralattjáró mozgásban van, írja a DailyStar.

A nukleáris tengeralattjárót víz alatti drónjával, a Poseidonnal, egy óriási nukleáris torpedóval együtt telepítették október elején, és most a Barents-tengerben, az oroszországi Kola-félszigettől északra van, közel Norvégia partjaihoz.

A tengeralattjáró állítólag radioaktív szökőárokat okozhat a part menti városokban, és Putyin egyik szócsöve azt mondta, hogy „a tenger mélyére süllyesztheti Nagy-Britanniát”. Dmitrij Kiszeljov orosz televíziós propagandista azt mondta nézőinek, hogy a “Poszeidon víz alatti robotrepülőgép” közel 500 méter magas szökőárt is okozhat.

A 184 méter hosszú Belgorod állítólag sarkvidéki vizekbe merült, és a gyanú szerint részt vett az Északi Áramlat gázvezetékek szabotálásában. De az Északi-sarkvidéken való elhelyezése aggodalomra ad okot, hogy tesztelik-e a Belgorod rakétaképességét és a fedélzeten lévő szuper torpedót.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet