Karácsony Gergely: Demeter Szilárd írása és személye is Orbán szégyene

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is reagált Demeter Szilárd cikkére. Karácsony szerint a magyar miniszterelnök szégyene is.

"Van még pár órája a miniszterelnöknek"

Facebook-oldalán vasárnap délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szombati, hatalmas vitát kiváltó, több zsidó szervezet szerint is sértő, Soros Györgyről írt publicisztikájára.

Karacsony Gergely Demeter Szilard Reakcio
Karácsony Gergely fõpolgármester / Fotó: Mónus Márton / MTI

Karácsony szerint az aljas és alantas írással – annak visszavonása után is –, illetve annak írójával a miniszterelnöknek van dolga.

Demeter Szilárd hétfő reggel 8 órától már nem viselhet semmiféle közhivatalt. Van még pár órája a miniszterelnöknek

írta Karácsony.

A miniszterelnök szégyene Karácsony szerint

Mint írta, Demeter az ő embere, az ő kultúrpolitikusa, az ő Európa-politikáját akarta megalapozni, az ő szégyene, és egyben csatlakozott egy, az írás miatt az aHangon útnak indított nyílt levélhez is, melyben számos értelmiségi és közéleti szereplő követeli Demeter lemondását.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Demeter szombati írása az egymással elég sok mindenben egyet nem értő zsidó közösségekben is kiverte a biztosítékot, az izraeli nagykövetség is rázta a fejét/öklét. Vámos Miklós író is kifakadt, akit egyébként tavaly januárban Koncz Zsuzsával egyetemben rasszista támadás ért.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Azonban Demeter tovább érvelt írása mellett, és a Facebookon többek közt arról írt, hogy az írás előtt egyeztetett a zsidó barátaival, akik egyet is értettek vele.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból