Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is reagált Demeter Szilárd cikkére. Karácsony szerint a magyar miniszterelnök szégyene is.

"Van még pár órája a miniszterelnöknek"

Facebook-oldalán vasárnap délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szombati, hatalmas vitát kiváltó, több zsidó szervezet szerint is sértő, Soros Györgyről írt publicisztikájára.

Karacsony Gergely Demeter Szilard Reakcio
Karácsony Gergely Fõpolgármester / Fotó: Mónus Márton / Mti

Karácsony szerint az aljas és alantas írással – annak visszavonása után is –, illetve annak írójával a miniszterelnöknek van dolga.

Demeter Szilárd hétfő reggel 8 órától már nem viselhet semmiféle közhivatalt. Van még pár órája a miniszterelnöknek

írta Karácsony.

A miniszterelnök szégyene Karácsony szerint

Mint írta, Demeter az ő embere, az ő kultúrpolitikusa, az ő Európa-politikáját akarta megalapozni, az ő szégyene, és egyben csatlakozott egy, az írás miatt az aHangon útnak indított nyílt levélhez is, melyben számos értelmiségi és közéleti szereplő követeli Demeter lemondását.

Kapcsolódó cikk

Demeter szombati írása az egymással elég sok mindenben egyet nem értő zsidó közösségekben is kiverte a biztosítékot, az izraeli nagykövetség is rázta a fejét/öklét. Vámos Miklós író is kifakadt, akit egyébként tavaly januárban Koncz Zsuzsával egyetemben rasszista támadás ért.

Kapcsolódó cikk

Azonban Demeter tovább érvelt írása mellett, és a Facebookon többek közt arról írt, hogy az írás előtt egyeztetett a zsidó barátaival, akik egyet is értettek vele.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.