Karácsony Gergely is megszólalt a megemelkedett rezsiárak miatt bezárásra kerülő csepeli munkásszálló ügyében, és Jellinek Dániel tulajdonost kérte meg, hogy gondolja át a dolgot.

Karácsony Gergely nyílt levelet írt Jellinek Dánielnek, akit az ország egyik leggazdagabb embereként tartanak számon, és aki a növekvő rezsiárakra hivatkozva akarja bezárni a tulajdonában lévő csepeli munkásszállót, írjaBlikk

“Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között.”

Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

“Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek.Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől.”
“Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit.”

Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat

– írta bejegyzésében a főpolgármester. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet