A kormánypárti és ellenzéki véleményformálókat egyaránt lázban tartotta az a közel harmincéve fotó, amin a debreceni piacon falatozó Orbán Viktor mögött Karácsony Gergely látható fényképezőgéppel a kezében.

A rejtélyes fotó napok óta kering a közösségi oldalakon, és végül Karácsony Gergely is nyilatkozott róla, írja a Blikk.

A kép 1993-as vagy 94-es lehet, vagyis csaknem 30 éves. Debrecenben érettségiztem, utána a MÚOSZ fotóriporter-iskolájába is jártam.

“A fényképészet mindig érdekelt; az érdeklődés megmaradt, a szaktudás megkopott. Ez talán egy kötelező gyakorlat volt, de az is lehet, hogy magánérdeklődésből jártam az akkori választási kampány eseményeit kezdő fotóriporterként” – vallotta be a főpolgármester. Orbán Viktor egy kampányesemény keretében tartózkodott a piacon.

Karacsony Gergely Orban Viktor Fiatalon Foto Debreceni Piac 1

Az ifjú Karácsony az akkori MDF-es, kisgazda és más politikusokról is készített fotókat, állítása szerint valahol még talán meg is vannak a fényképek. 

A legendás pulóverem megvan még valahol, a valóban véleményes fehér zokniról pedig annyit, hogy ilyet már nem hordok, viszont úgy látom a budapesti utcákon, hogy újra divatba jött

– tette hozzá Karácsony. Bevallása szerint nem volt alkalom rá, hogy szót válthasson a jelenlegi miniszterelnökkel, és “ebben azóta sincs változás”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.