5 hasznos tanács, hogy a rántás csomómentes legyen, és ne is égjen oda
A rántás azonban problémás tud lenni, ha nem ismered az elkészítésének fortélyait.
A 168 recept-listájának első helyére a gyümölcsös püspökkenyér került, melyet 40 perc alatt elkészíthetünk.
1. Keverjük össze a lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölcsökkel. A tojásokat válasszuk ketté.
2. A sárgájukat keverjük habosra a cukorral, majd szitáljuk bele a lisztes keveréket. Adagoljuk hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.
3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a sütimasszába. Vajazzunk ki egy őzgerincformát, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és addig süssük a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Egy finom rétessel nem lehet melléfogni. Előnye, hogy mindössze 30 perc szükséges a 4 főre jutó adag elkészítésére.
1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ezután cukorba, őrölt fahéjba és zsemlemorzsába forgatjuk.
2. Felvágjuk a kitekert tésztát két, egyforma méretű darabra, és azokra helyezzük az almás keveréket, a durvára vágott diót, illetve a korábban már megmosott és lecsepegtetett mazsolát.
3. Feltekerjük a tésztalapokat, majd vékonyan megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, ezután beletesszük a réteseket, és 220 fokon 20 percig sütjük, lehetőleg sütő középső részében. A sütés végeztével hagyjuk kissé kihűlni a süteményeket, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Ez a sütemény egyszerű, 30 perc alatt elkészül, ennek ellenére garantáltan minden vendég le lesz nyűgözve.
1. Morzsoljuk a lisztbe a puha vajat, majd szórjuk bele a sütőport is. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mozsárban összetört mogyorót, valamint a tojásokat, majd gyúrjuk össze a tésztát. A tésztából formázzunk 2 cm vastagságú rudat, és vágjuk kisujjnyi darabokra. Sodorjuk és lapítsuk le, hajlítsuk kifli alakúra, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire őket.
2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és 12-15 perc alatt süssük világosbarnára a kifliket. A meleg kifliket hintsük meg kristály-, vagy vaníliás cukorral.
Kapcsolódó cikk
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb.
A rántás azonban problémás tud lenni, ha nem ismered az elkészítésének fortélyait.
Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni.
Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Hogy a habarásban többé ne találj csomókat, fogadd meg a következő tippeket.
Kerti partin szeretnéd elkápráztatni a barátaidat? A házilag készített hamburgerrel nem tudsz tévedni.
A tészta szétfő vagy összeragad – ismerősek ezek a problémák azoknak, akik még nem találták meg a tökéletes spagettihez vezető utat.
A paradicsomszószt házilag elkészíteni igazán nem ördöngősség.
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb.
A magyar háziasszonyok szaftos húsok és pörköltek mellől nem hagyhatják el a nokedlit, amit igazán jól elkészíteni nem is olyan könnyű.
Amerikából terjedt el ez a különösnek tűnő, de ma már közkedvelt módja a sült csirke készítésének.
Minden író-olvasó találkozóra speciális pizzával készülnek.
A kókuszolaj gazdag zsírsavakban, ezért külsőleg és belsőleg is érdemes felhasználni.
A tojásfehérjét felverni úgy, hogy az pont jó legyen, valójában nem bonyolult feladat.
Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital – csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban.
A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani.
Hogy az étel olyan legyen, amilyenre számítasz, a következő hibákat ne kövesd el.
A banán és a kukorica teljesen másmilyen volt, mielőtt az ember elkezdte termeszteni, a sárgarépát politikai célból változtatták sárga színűvé, a görögdinnye pedig eredetileg ehetetlenül keserű volt.
A főzés nem mindenkinek megy, egy gyereket pedig rábírni arra, hogy tiltakozás nélkül megegye, amit elé tesznek, talán még nehezebb.
Mi a közös egy tornacipőben, egy tojástartó dobozban és egy dinoszauruszban? Hogy mindegyikből lehet torta.
A hűtőben mindenfélét tárolunk: gyümölcsöt, zöldséget, édességet, kenyeret. De kerülnek bele mártások, szószok, konzervek is.
Ha azt is hiszed, hogy a kosaradat csupa friss élelmiszerrel töltötted meg, talán mégsem használod vásárláskor az összes érzékszervedet.
De ha nem vagyunk tapasztalt termesztők, az édes, lédús, finom dinnye kiválasztása gyakorlatilag olyan, mint a zsákbamacska
A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem.
Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket.
Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.
Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.
Következzenek egyedülálló torták, melyektől mosolyra fakadsz, vagy éppen elakad majd a lélegzeted.
Naponta több ezernyi ételfotó kerül fel az internetre, többségében olyan finomságokról, melyek úgy néznek ki, mintha profi séfek készítették volna őket.
A főzés művészet. Ha úgy érzed, te vagy az egyetlen, akinek nem megy, nyugodj meg, sok sorstársad van.
Mivel a nevük és a kinézetük is hasonló, sok élelmiszert nehéz megkülönböztetni egymástól. Egy kis tévedés azonban eléggé összezavarhatja az ízlelőbimbóidat.
Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.
A következő torták látványától egyszerre kapsz kedvet az utazáshoz és a falatozáshoz.
Ez lesz az “új normális”.
Elméletben képesek vagyunk mindenféle étel megemésztésére.
Kétszer annyian választanak húsmentes opciót, ha a menün fenntarthatóságról olvasnak.
Ezekkel a trükkökkel nem lesz unalmas a vegán menü.