Követem Élet + Stílus A Karen név a mémek miatt a kihalás szélére...

A Karen név a mémek miatt a kihalás szélére került

Promóció

A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint az egykor igen nagy népszerűségnek örvendő Karen mint név, ami elsősorban a privilegizált fehér nőket jelképezi, a feledés mélyére süllyedt. 

Goody bye, Karen!

Promóció
- Advertisement -

Az utóbbi években a Karen név valóságos szinonimájává vált a privilegizált fehér nőknek. A név hallatán a skála két végén elhelyezkedő típus derenghet fel a szemünk előtt. Egy menő nő, aki a borfogyasztással kapcsolatos mémekkel árasztja el az üzeneteit és a közösségi oldalait, és persze az, aki minden szórakozóhelyen a menedzsert hívatja valami apróság miatt. A másik vég lehet az a Karen is, aki nem hajlandó arcmaszkot viselni, és  ártatlan fekete emberekre hívja ki a rendőrséget bűncselekménnyel gyanúsítva őket. 

A Karen sztereotípiát illusztráló mém

A Karen név a ’90-es évek óta folyamatosan csökken, de a mémeknek köszönhetően az utóbbi évekre a népszerűsége a mélypontjára süllyedt. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint Angliában és Walesben mindössze 14 újszülött kislányt neveztek el így 2019-ben. 

A kihalás szélére kerülhet a név

Mindez egy ideje tartó tendenciát követ: 1996-ban még 76 Karen született, számuk egy évtizeddel később, 2006-ban 43-ra csökkent. Az adatok azt sugallják, hogy a név így hamarosan kihalhat, írja a Dazeddigital.

Íme, ezek a legjobb mémek, amiket a koronavírus szült

Azért, mert valakit karanténra ítéltek, vagy önként zárkózott be, még nem jelenti azt, hogy egész nap azzal kell foglalkoznia, hogy aggódjon vagy számolja a megmaradt vécépapírt. Néha el kell terelned a gondolataidat a pánikról, és ennek az egyik legjobb módja a nevetés. The most viral contents on the internet.

A kutatók szerint nyilvánvaló, hogy a népkultúra jelentősen befolyásolja, milyen nevet adunk majd a gyerekeinknek. Ebben szerepet játszanak a mémek és a közösségi oldalakon magunkat Karenként definiáló kamaszok is. Ez részben a TikToknak is köszönhető, ahol az utóbbi időben több megkérdőjelezhető trend is elterjedt. Nemrégiben az Auschwitzi Múzeum is reagált azokra a videókra, amiket legtöbben csak “traumapornóként” emlegetnek. 

Ebben a cikkünkben körüljártuk a névadási szokásokat, milyen tényezők állhatnak mögötte: miért lett valaki Romárió, Wayne vagy épp Mihály.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3