Nem is kerül sokba.
A kefir az egyik legjobb tejből készült termék az emésztés szempontjából, főleg, ha kaukázusi típus.
A legenda szerint a Kaukázusban élő juhászok fedezték fel a kefirt, az általuk szállított tej ugyanis buborékos itallá változott. Sűrűvé, krémessé. A kefirnek saját baktériumtörzsei vannak, és pár az emésztést segítő élesztőfajta is van benne.

Kapcsolódó cikk

A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációjával(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az élesztő kapcsolatán alapszik.
A kefir az emésztést segíti különösen a probiotikus, kaukázusi típusú. Segíti a salaktalanítást, gyorsítja az anyagcserét, valamint B2-, B12-vitaminban is gazdag.

Kapcsolódó cikk

Az előállításához használt kefirgomba élesztők és baktériumok keveréke, melyek erjedése során a tejcukor tejsavvá, alkohollá és szén-dioxiddá alakul.
Fontos, hogy probiotikumokat tartalmaz. Ellentétben más tejtermékekkel (mondjuk a joghurt), a hagyományos kefirben a tejsavbaktériumok mellett élesztő és ecetsav-baktériumok is találhatók. Ezeknek igen jótékony hatással vannak a vastagbél bélflórájára. A kefir az immunrendszert is erősíti.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.