Kendall Jenner nemrégiben egy manipulált fotót közölt a közösségi oldalán, amin egy Black Lives Matter-feliratú táblát tart. A híresség válaszolt az ezzel kapcsolatos feltételezésekre. 

Tévesek állítása szerint

Kendall Jennerről nemrégiben megosztásra került egy fénykép, amin egy fekete sportkocsi előtt, szájmaszkban pózol, kezében egy Black Lives Matter-feliratú táblával. Az emberek gyorsan észrevették, hogy a felvétel manipulált, a tábla árnyéka ugyanis nem látható mögött, a földön. Az eredeti kép pedig mintha egy képernyőfelvétel lenne Jenner közösségi oldalán megosztott egyik fotójáról. 

Kendall Jenner Black Lives Matter
Kendall Jenner (Bal) És A Róla Készült Manipulált Fotó (Jobb) / Forrás: Getty Images (Bal), Ismeretlen (Jobb)

A rajongók feltételezései szerint Jenner maga photoshoppolta meg a képet, hogy azzal támogassa az amerikai tüntetőket, akik George Floyd halálát követően a rasszizmus elnyomásai ellen szólaltak fel. Úgy véli, a képen valóban ő szerepel, de nem ő szerkesztette meg és nem is ő tette közzé azt, írja a Harper’s Bazaar. 

Jenner is felszólal

Kendall Jenner ugyan tisztázta magát a fényképpel kapcsolatban, a rajongói továbbra is próbáltak rávilágítani a fénykép hamisságára. Sokan eltüntették a táblát Jenner fölül, ezzel láthatóvá téve, hogy az eredeti képen csak egy palack vizet tart a kezében. 

Fehérbőrű influenszerek gyűjtögetik a lájkokat a Black Lives Matter mozgalom farvizén

Az Egyesült Államokban több mint 50 év után ismét az egész országra kiterjedő tüntetéssorozat zajlik George Floyd halála miatt, akit múlt héten, május 25-én ölt meg egy rendőr. A Black Lives Matter mozgalom mögött felsorakozó tüntetők a rendőri brutalitás és a rendszerszintű rasszizmus ellen demonstrálnak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy Jenner nem támogatja a tüntetőket. A rasszizmus leszámolásával kapcsolatban korábban ő is nyilatkozott az Instagram-oldalán: 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindenkinek, aki ezt olvassa és magamnak is: továbbra is kutass, olvass, tanulj, hogyan lehetsz szövetséges. Személyesen soha nem fogom megérteni a félelmet és a fájdalmat, amin a fekete közösség nap, mint nap keresztül megy, de azt tudom, hogy senkinek nem kell folyamatos félelemben élnie. Elismerem a fehér kiváltságaim és megígérem, hogy továbbra is tanulni fogok arról, hogyan segíthetek. [/perfectpullquote]

George Floyd halála, a rendőri brutalitás és túlkapások, valamint a jelenleg is megoldatlan problémát jelentő rasszizmus kapcsán több híresség is felszólalt már, mint Beyoncé, Billie Eilish, Adele vagy Taylor Swift.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet