Ha szereted a zöldet, a szteppet, a duda hangját, ráadásul az irish pubok világa is érdekel, akkor nincs más dolgod, mint ellátogatni február utolsó hetén Budapestre, az Ír Napokra! Kultúrából és a szigetországból garantáltan nem lesz hiány. 

Március közepe Írország számára igazán fontos nap: ekkor ünneplik Szent Patrik napját, mikor az egész ország zöldet visel, parádékat szerveznek, és autentikus ír pubokban kocsmadalokat énekelve sört vedelnek. A Szent Patrik-nap azonban már egyre jobban kezdi kinőni nemzeti határait, és az ír emigránsok által más országokban is megünneplik.

De ne fussunk olyan előre! Magyarországon is akadnak ír-jellegű helyek, ahol mi is koccinthatunk egy korsóval Patrik napján, de felvezetőként van számotokra egy remek programunk Budapesten. Február 28. és március 1. között a K11 Művészeti és Kulturális Központ és az ERöMŰVHÁZ ad otthont az Ír Napok rendezvénysorozatnak, amely számos nagyszerű kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtet.

Fotókiállítások, koncertekkel egybekötött táncház, ír népzene, sztepbemutató, irodalmi estek és workshopok várják az ide látogatókat az esemény ideje alatt.

Az Ír Napok rendezvénysorozatra a belépés minden érdeklődő számára díjtalan.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 02. 28. – 03. 01.

Helyszín: ERöMŰVHÁZ, Budapest

               K11 Művészeti és Kulturális Központ, Budapest

Címlapfotó: Pinterest

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet