Konyhai készletek – Kések és késfajták

A konyhában mindenki kibontakozhat, akár hobbi, akár szakmai tevékenységről legyen szó. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközök kerülnek a kezünkbe. A késeknek például számos változata van, s érdekesebbnél érdekesebb alkategóriákkal találkozhatunk. Annak érdekében azonban, hogy rendeltetésszerűen használjuk ezeket, nem árt tisztában lenni a különböző késtípusokkal. A következő cikk ebben segít majd neked.

Hogyan érvényesül a funkcionalitás a konyhában?

Minden eszköznek megvan a maga funkciója, szokták mondani, nos ez különösen igaz a munkaeszközökre. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy beszereznek egy vagy két prémiumkategóriás kést, és ezeket használják nagyjából mindenre. Ez nemcsak felelőtlen, de veszélyes is.
Kesek Konyhai Kesek Kesek Ollok Kestipusok
A funkcionális kések nem véletlenül születtek meg, hiszen minden egyes késfajta más munkafolyamatot támogat. Így már gyorsan és precízen haladhatunk, ráadásul sokkal biztonságosabbá tehető a munkakörnyezet is.

Válogass a késtípusok között!

Szóval, milyen tevékenységek alatt jön jól egy-egy speciális késtípus?
Az aprításhoz evidens, hogy nem sajtkést fogunk használni, hanem aprítókést. Ez az ívelt, félhold alakú eszköz ugyanis a zöldségek és alapanyagok aprításában segédkezik nekünk.
Aztán ott van a filézőkés, amely halak filézését támogatja. Egyenes és hosszú pengével rendelkezik, így könnyedén végezhető segítségével a művelet.
A szakácskés a kések kése. A gyümölcsök, zöldségek és a húsok darabolásában is segédkezik, igen széles körű a felhasználása a konyhában.
Végül, a kenyérvágó késsel – recés szerkezetének köszönhetően – a pékáru szeletelése is megoldott lesz.

Mindez csak töredéke a teljes kínálatnak. Amennyiben neked is szükséged van néhány minőségi vágóeszközre, akkor keresd fel a Kések Ollók Webáruház késeit! Itt mindent megtalálsz, amelyre egy konyhában szükség lehet!

Keresd a minőséget!

A konyhai eszközök kiválasztása során nagyon fontos, hogy körültekintően járjunk el. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen minőségű termékeket szerzünk be, hiszen ez hosszú távon nagyban meghatározza a munkafolyamatok eredményét.
A jó minőségű darabokat nem nehéz felismerni, hiszen ezek általában rozsdamentes acélból készülnek, a markolatuk pedig csúszásmentes, műanyag polioximetilén. Ez utóbbi a legtöbb esetben több ponton rögzített. Ergonomikus kialakítással, egyenletes súlyelosztással rendelkezik. Mind a háztartási, mind a profi gasztronómiai célokhoz is tökéletesen illeszkedik.
Most már tudod, mire kell figyelned a jövőben! Ne spórolj a konyhai eszközökön, különösen a késeken ne! S ha már kések, akkor szerezd be melléjük a különféle karbantartási kellékeket is!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból