A konyhában mindenki kibontakozhat, akár hobbi, akár szakmai tevékenységről legyen szó. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközök kerülnek a kezünkbe. A késeknek például számos változata van, s érdekesebbnél érdekesebb alkategóriákkal találkozhatunk. Annak érdekében azonban, hogy rendeltetésszerűen használjuk ezeket, nem árt tisztában lenni a különböző késtípusokkal. A következő cikk ebben segít majd neked.

Hogyan érvényesül a funkcionalitás a konyhában?

Minden eszköznek megvan a maga funkciója, szokták mondani, nos ez különösen igaz a munkaeszközökre. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy beszereznek egy vagy két prémiumkategóriás kést, és ezeket használják nagyjából mindenre. Ez nemcsak felelőtlen, de veszélyes is.
Kesek Konyhai Kesek Kesek Ollok Kestipusok
A funkcionális kések nem véletlenül születtek meg, hiszen minden egyes késfajta más munkafolyamatot támogat. Így már gyorsan és precízen haladhatunk, ráadásul sokkal biztonságosabbá tehető a munkakörnyezet is.

Válogass a késtípusok között!

Szóval, milyen tevékenységek alatt jön jól egy-egy speciális késtípus?
Az aprításhoz evidens, hogy nem sajtkést fogunk használni, hanem aprítókést. Ez az ívelt, félhold alakú eszköz ugyanis a zöldségek és alapanyagok aprításában segédkezik nekünk.
Aztán ott van a filézőkés, amely halak filézését támogatja. Egyenes és hosszú pengével rendelkezik, így könnyedén végezhető segítségével a művelet.
A szakácskés a kések kése. A gyümölcsök, zöldségek és a húsok darabolásában is segédkezik, igen széles körű a felhasználása a konyhában.
Végül, a kenyérvágó késsel – recés szerkezetének köszönhetően – a pékáru szeletelése is megoldott lesz.

Mindez csak töredéke a teljes kínálatnak. Amennyiben neked is szükséged van néhány minőségi vágóeszközre, akkor keresd fel a Kések Ollók Webáruház késeit! Itt mindent megtalálsz, amelyre egy konyhában szükség lehet!

Keresd a minőséget!

A konyhai eszközök kiválasztása során nagyon fontos, hogy körültekintően járjunk el. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen minőségű termékeket szerzünk be, hiszen ez hosszú távon nagyban meghatározza a munkafolyamatok eredményét.
A jó minőségű darabokat nem nehéz felismerni, hiszen ezek általában rozsdamentes acélból készülnek, a markolatuk pedig csúszásmentes, műanyag polioximetilén. Ez utóbbi a legtöbb esetben több ponton rögzített. Ergonomikus kialakítással, egyenletes súlyelosztással rendelkezik. Mind a háztartási, mind a profi gasztronómiai célokhoz is tökéletesen illeszkedik.
Most már tudod, mire kell figyelned a jövőben! Ne spórolj a konyhai eszközökön, különösen a késeken ne! S ha már kések, akkor szerezd be melléjük a különféle karbantartási kellékeket is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.