A konyhában mindenki kibontakozhat, akár hobbi, akár szakmai tevékenységről legyen szó. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközök kerülnek a kezünkbe. A késeknek például számos változata van, s érdekesebbnél érdekesebb alkategóriákkal találkozhatunk. Annak érdekében azonban, hogy rendeltetésszerűen használjuk ezeket, nem árt tisztában lenni a különböző késtípusokkal. A következő cikk ebben segít majd neked.

Hogyan érvényesül a funkcionalitás a konyhában?

Minden eszköznek megvan a maga funkciója, szokták mondani, nos ez különösen igaz a munkaeszközökre. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy beszereznek egy vagy két prémiumkategóriás kést, és ezeket használják nagyjából mindenre. Ez nemcsak felelőtlen, de veszélyes is.
Kesek Konyhai Kesek Kesek Ollok Kestipusok
A funkcionális kések nem véletlenül születtek meg, hiszen minden egyes késfajta más munkafolyamatot támogat. Így már gyorsan és precízen haladhatunk, ráadásul sokkal biztonságosabbá tehető a munkakörnyezet is.

Válogass a késtípusok között!

Szóval, milyen tevékenységek alatt jön jól egy-egy speciális késtípus?
Az aprításhoz evidens, hogy nem sajtkést fogunk használni, hanem aprítókést. Ez az ívelt, félhold alakú eszköz ugyanis a zöldségek és alapanyagok aprításában segédkezik nekünk.
Aztán ott van a filézőkés, amely halak filézését támogatja. Egyenes és hosszú pengével rendelkezik, így könnyedén végezhető segítségével a művelet.
A szakácskés a kések kése. A gyümölcsök, zöldségek és a húsok darabolásában is segédkezik, igen széles körű a felhasználása a konyhában.
Végül, a kenyérvágó késsel – recés szerkezetének köszönhetően – a pékáru szeletelése is megoldott lesz.

Mindez csak töredéke a teljes kínálatnak. Amennyiben neked is szükséged van néhány minőségi vágóeszközre, akkor keresd fel a Kések Ollók Webáruház késeit! Itt mindent megtalálsz, amelyre egy konyhában szükség lehet!

Keresd a minőséget!

A konyhai eszközök kiválasztása során nagyon fontos, hogy körültekintően járjunk el. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen minőségű termékeket szerzünk be, hiszen ez hosszú távon nagyban meghatározza a munkafolyamatok eredményét.
A jó minőségű darabokat nem nehéz felismerni, hiszen ezek általában rozsdamentes acélból készülnek, a markolatuk pedig csúszásmentes, műanyag polioximetilén. Ez utóbbi a legtöbb esetben több ponton rögzített. Ergonomikus kialakítással, egyenletes súlyelosztással rendelkezik. Mind a háztartási, mind a profi gasztronómiai célokhoz is tökéletesen illeszkedik.
Most már tudod, mire kell figyelned a jövőben! Ne spórolj a konyhai eszközökön, különösen a késeken ne! S ha már kések, akkor szerezd be melléjük a különféle karbantartási kellékeket is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!