Hősnek neveznek egy 11 éves oklahomai fiút, miután gyors gondolkodása egyetlen nap alatt két ember életének megmentéséhez vezetett. Davyon Johnsont a Muskogee megyei seriff hivatalának tiszteletbeli helyettesévé nevezték ki hőstettei tiszteletére.

Méltó elismerés

Az iskola, a rendőri és seriff hivatal közös kitüntetésében részesítették hősiességéért. Az eseményen Greg Martin alpolgármester oklevelet adott át a hatodik osztályos tanulónak, amelyben a Muskogee megyei seriff hivatal tiszteletbeli helyettesének nevezte ki – közölte a People.

“Mindannyian büszkék vagyunk rád, Davyon!” – írta a seriff iroda a Facebook-on közzétett bejegyzésében.

“Mindig is jelezte, hogy EMT szeretne lenni. Így hát ezt a vágyat tettre kellett váltania és azonnal megmentette azt a fiatalembert” – mondta Latricia Dawkins, az iskola igazgatónője. Majd hozzátette, hogy Johnson “egy kedves lélek, akit nagyon kedvelnek társai és munkatársai egyaránt.”

Van mit tanulni YouTube-ról

Dawkins szerint az első eset az iskolai nap folyamán történt. Az igazgatónő azt mondta, hogy Johnson akcióba lendült, miután egyik osztálytársa a 6. és 7. osztályos gyakorlaton véletlenül lenyelte egy vizes palack kupakját, miután megpróbálta a szájával lecsavarni.

Kapcsolódó cikk

Johnson azonnal odarohant a fulladozó gyerekhez és végrehajtotta a Heimlich-manővert, mondta Dawkins. A hős fiú később azt mondta, hogy a Heimlich-manővert a YouTube-on tanulta és azt javasolja, hogy mások is tegyék ugyanezt.
Hősiessége azonban ezzel nem ért véget. Iskola után a fiú észrevett egy nőt, aki sétabotjával próbált menekülni egy égő otthonból. A fiú elmondása szerint a tűz az épület hátsó részében kezdődött, de végül a ház elejéig terjedt. Johnson ekkor kezdett akcióba.

Egy mozgássérült hölgy volt, és kisétált a házából. A verandán volt. De arra gondoltam, jó állampolgár lévén, átmegyek és segítek neki beülni a teherautójába

– mondta Johnson az esetről.

LaToya Johnson, a fiú édesanyja azt mondta, hogy fia tettei nem teljesen meglepőek. Hiszen a fiú álma, hogy sürgősségi egészségügyi technikus legyen. Majd hozzátette, hogy nagyon büszke rá.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet