Kevin Fegans, a The Communications Bureau alapítója nemrégiben felidézte, miként kényszerült szemet hunyni a munkahelyi környezetben tapasztalható mikroagressziók és a faji megkülönböztetés felett, hogy karrierjével kapcsolatos törekvései megvalósulhassanak. 

Minden nehézség ellenére hálásak

A George Floyd halála kapcsán felizzított Black Lives Matter mozgalom – különösen társadalmilag – érzékennyé tette az embereket a faji megkülönböztetést illetően. A Detroiti Kortárs Művészet Múzeum igazgatóját a mérgező munkahelyi környezet fenntartása és a sokszínűséget kizáró légkör miatt bocsátották el. Alexandra Burke pedig a zeneiparban tapasztalható rasszizmussal kapcsolatban szólalt fel, míg Delroy Lindo a brit faji megkülönböztetés súlyosságáról beszélt.

Kilee Hughes Kevin Fegans Carlo Libaridian
Kevin Fegans Kilee Hughes (B) És Carlo Libardian (J) Között

Kevin Fegans a Los Angeles-i székhelyű, globális kommunikációs, marketing és márka stratégiai ügynökség, a The Communications Bureau alapítója. A férfi a Business of Fashion újságírójának idézte fel, hogyan tanulta meg, hogy feketeként képes legyen elviselni az őt, valamint a családját ért rasszista megjegyzéseket és mikroagressziókat. 

Sorozatok, amik a rasszizmusból adódó problémákat járják körül

Sorozatok, amik a rasszizmusból adódó problémákat járják körül Madam C. J. Walker: az önerejéből lett milliomos Madam C. J. Walker, az első önerőből lett fekete női milliomos története a Netflix saját gyártású, igaz eseményeken alapuló mini sorozatában tűnik fel újra. Walker eredetileg mosónőként dolgozott. Az élet azonban számos nehézséget gördített a szorgos nő elé.


Kevin Fegans Virginia külvárosában nevelkedett, ahol egészen fiatalon megtapasztalta, milyen megkülönböztetésekkel jár az, ha az ember színes bőrűnek születik. Szüleitől megtagadták a munkahelyi előléptetést, a fizetésemelést és szó nélkül kellett elviselniük a feléjük tanúsított tiszteletlenséget. A nagymamája a hivatali helyeken “fehér” akcentussal operálva próbálta kivívni magának az egyenrangúságot. Mindezek ellenére az egész család hálás volt, hogy legalább van munkájuk. 

Hosszú út a sikerig

Kevin Fegans azonban úgy döntött, nem hagy fel álmaival és igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy azok valóssággá válhassanak. A Howard Egyetemre való bekerülés jó kiindulópontja volt mindennek, ahol ráadásul tudományos lencsén keresztül némiképp ünnepelték is a fekete kultúrát a diákok. A pozitív képek és olyan fekete közösségekkel való megismerkedés adott Fegans számára reményt az egyenjogúsággal kapcsolatban, amelyek létező, ám addig kevésbé láttatott tényezőknek voltak tekinthetők. 

Rasszizmusellenes filmek, amik rávilágítanak a kirekesztés problémájára

Rasszizmusellenes filmek, amik rávilágítanak a kirekesztés problémájára A rasszizmusellenes filmek történelme: 12 év rabszolgaság A George Floyd halálát követő, rasszizmus elleni amerikai, és később világszerte kibontakozó tüntetések elgondolkodtatnak azt illetően, valójában mennyit is tudunk a problémáról, annak forrásáról. A fekete kultúrában számos momentumát ismerhetjük fel az elnyomásnak, az értelmetlen megkülönböztetésnek és igazságtalan előítéleteknek.

Ennek ellenére Fegans-nek továbbra is szembesülnie kellett a faji megkülönböztetés hátulütőivel.

A rasszizmus olykor egészen finoman kúszik bele a beszélgetések menetébe, szinte felismerhetetlen módon nyilvánul meg. Fegans szemet hunyt efelett, megtanulta mindezt figyelmen kívül hagyni, hogy karrierjével kapcsolatos törekvései megvalósulhassanak.

Az egyetem után Fegans New Yorkban vállalt munkát, ahol a rasszizmus nyílt terepen bontakozhatott ki. A taxisofőrök elkerülték és nem egy beszélgetés során kibuktak az emberekből a vele kapcsolatban született előítéletek és hamis feltételezések. 2006-ban Londonba költözött, ahol a Miss Sixty és az Asos márkákkal dolgozott együtt. A Selfridges patinás épületében azonban biztonsági őrök követték feltételezve, hogy a bőrszín intő előjele egy üzleti rablásnak. Két év múlva, 2008-ban ismét visszatért New Yorkba, ahol a Details magazin szerkesztőségében, a Condé Nast mellett bontakoztathatta ki tehetségét. Fegans elmondása szerint a szerkesztők és reklámszakértők között ő volt az egyetlen fekete személy. 

Könyvek, amik megértetik velünk, mi zajlik a világunkban, és mit tehetünk a rasszizmus ellen

Az emberek kimerültek. Két pandémia is sújtja a világot: a Covid-19, és annak minden rejtelmessége, valamint az etnikai kisebbségek ellen irányuló igazságtalanságok és elnyomások hadjárata, amit sokszor a fehér, magukat felsőbbrendűnek gondolók csoportja vált ki vagy legalábbis lobbant fel. A két pandémia közül az egyikre lehet gyógymódot találni, netán megtanulni együtt élni vele.

Ma már Los Angeles-ben él, a The Communications Bureau büszke alapítója, aki elképesztő és igencsak megpróbáltató utat járt be annak érdekében, hogy előkelő helyet szerezhessen magának a szakmájában. Egy korábbi cikkünkben írtunk azokról a fekete személyek által adott beszámolókról is, amik a divatipari tevékenységek során szerzett tapasztalatokat elevenítik fel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.