BuzzFeed News-nak nyilatkozván, Anthony Rapp színészt (Rent, Star Trek: Discovery) állítólag Kevin Sacey abuzálta, mikor Anthony még csak 14, Spacey viszont 26 éves volt. 

Rapp elmondása szerint, egy Spacey házában rendezett buli után Spacey felkapta Rappet, az ágyába vitte, rámászott, hogy szexuális aktust kezdeményezzen. 

Megpróbált elcsábítani. Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő szó a helyzetre, csak annyit tudtam, hogy megpróbál velem szexuális kontaktust létesíteni. 

Ez volt az első alkalom, hogy Rapp nyíltan beszél az esetről, mert miután Spacey befutott, csak barátainak és párjának is elmesélte mérgében. Habár néha beleordította volna a világba fájdalmát, titokban tartotta. Ám a Weinstein-ügy kapcsán úgy érezte, végre eljött az ő ideje is. 

Nem csak a sérelemről van szó. Arról is, hogy napvilágot lásson egy olyan viselkedés forma is, ami évszázadok óta jelen van, és azért tudott létezni, mert az olyan emberek, mint én is, csendben maradtak. Ami engedte a Harvey-ügyeket is ennyire elharapódzni, az egyfajta csökönyös összeesküvésből lett hallgatás volt. Az egyetlen módja annak, hogy ezek a tettek folytatódjanak az, hogyha nem figyelünk rájuk, és ha hagyjuk őket elfelejtődni.

Rapp nyilatkozatát követően Spacey, akinek évekig kérdéses volt a magánélete és a szexualitása, egy tweetben válaszolt a rágalmakra, melyben azt mondta, hogy nem emlékszik az esetre, olyan régen történt. Egyben bocsánatot kér Rapptól mindazért, amit részegen követett el, és sajnálja az érzelmeit, amit Rapp idáig magával hordozott. Spacey rövid bocsánatkérését egy jó kis coming outtal fejelte meg, miszerint most már meleg emberként szeretne élni. Az emberek rögtön rámutattak arra, hogy milyen sértő volt a kijelentése és következménye, nem csak Rapp, hanem a meleg közösség számára általában és a pedofília és a homoszexualitás összekapcsolására egyaránt. 

No Title

I came forward with my story, standing on the shoulders of the many courageous women and men who have been speaking out 1/3

Rapp nem az első ember, aki Spaceyt ilyen viselkedéssel vádolja, habár ő az első, akit meg is jegyzünk. Mikor elkezdődtek a post-Weinstein színvallások, egy Heather Unruh nevű nő szintén a Twitteren osztotta meg, hogy Spacey zaklatta egy szerettét. 2015-ben Gawker nyilvánosságra hozott egy csomó emailt, amiben Spacey agresszívan zaklatott néhány férfit.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet