Az augusztus 20-ai légi parádé során sérülést szenvedett Szijjártóék kínai bizniszt bonyolító Airbus-a. Egy időre ki kellett vonni a forgalomból is.
A gép repülési adatai szerint vasárnap reggel szállt fel Ferihegyről, kis idő után pedig a főváros felé vette az irányt.
Kétszer is áthúzott a Lánchíd és a Margit híd fölött a széles törzsű Airbus A330-200F az augusztus 20-ai légi parádé részeként. Kevesebb, mint egy órányi repülés után visszatért Ferihegyre.
A 24.hu megkereste a repülőgépet üzemeltető WizzAir-t, akik elmondták, hogy ezidő alatt a gép madárral ütközött, de a cég azt állítja, a motor sérülése nem ennek a következménye.

Kapcsolódó cikk

Szijjarto Peter Jachtozas Washington

Vajon mit szimbolizál Szijjártó Péter titokzatos fotója?

Az elmosódott fotóhoz mindössze annyit írt: „Messze még a napkelte…”

Elolvasom a cikket »
A landolást követően teljes körűen átvizsgálták a repülőt, a szakemberek ekkor találtak sérüléseket a hajtóműben. A repülőgép azóta is javítás alatt áll. A sérülés további elemzése a hajtóművet gyártó Rolls-Royce szakembereinek bevonásával történik.
A 17 milliárd forintért vásárolt állami gépet 2020-ban vásárolta meg a Szijjártó Péter vezette KKM a Qatar Airwaystől.

Kapcsolódó cikk

Eleinte arról röppentek fel hírek, hogy a repülő működtetése elég költséges, Külügyminisztérium azonban cáfolta, a tárca szerint 1,6 milliárd nyereséget termelt.
A 24.hu forrásai szerint a javítás komoly összegbe kerül, és a kínai árufogalom kiesése is jelentős veszteséget okoz. A Wizzair a tervek szerint a menetrend szerinti üzemelés a jövő héten állhat vissza.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet