Putyin „különleges hadműveletet” indított Ukrajnában és figyelmeztetett másokat, hogy ha beavatkoznak, az „olyan következményekkel jár, amilyenekkel még soha nem találkoztunk történelme során”.

Elemezték fenyegetéseit

Az orosz vezető korábbi reggeli beszédében az állami televízióban azt állította, hogy nincs más választása, mint elindítani az Ukrajna demilitarizálását célzó hadműveletet – írta a Daily Star.

Judi James testbeszéd-szakértő elemezte a beszédet, és „borzongatóan inkongruensnek és olyan visszafogott fenyegetésnek nevezte, amilyet az átlagos Bond-gonosznál látni általában”. Azt is érezte, hogy viselkedése inkább egy vezérigazgató, semmint egy harctéri tábornok testtartásához hasonlított, mivel bele roskadt a székébe.

Putyin kezei gyakran jeleznek türelmetlenséget valamilyen metronómiai ütögetéssel vagy dobszóval, de itt ujjai enyhén szétterítve feküdtek az íróasztalán, mindössze egyetlen mutatóujjjal, és a kisujj felemelésével, hogy bármilyen érzelmi megnyilvánulásra utaljon. Talán az a legaggasztóbb a kezében, hogy semmi jelét nem mutatja stressznek, feszültségnek, szorongásnak vagy akár olyan érzelmeknek, mint a harag.

– nyilatkozta az elemző.
Kielemeztek-Vlagyimir-Putyin-Testbeszedet-Fenyegetes-Orosz-Ukran-Haboru
/ Fotó: Xinhua
Putyin azt mondta az ukrán hadseregnek, hogy tegyék le a fegyvert, és menjenek haza, miután csapatai behatoltak az országba.Terveibe való bármilyen beavatkozásra vonatkozó figyelmeztetése arra késztette az embereket, hogy nukleáris fegyverek használatával fenyegetőzzenek.

Haragot sugall Putyin beszéde

A szakértő elmondta, ahogyan Putyin szinte az íróasztalt szorongatja, azt sugallja, hogy felkészíti magát, bár nem olyan módon, amely kétséget vagy szorongást sugall. Szemei ​​kifejezése hideg és érzelemmentes. Beszéd közben vannak mikro-arckifejezései, amelyek elfojtott haragot sugallnak, de összességében inkább kontrolláltnak tűnik, mint érzelmesnek.

Időnként a szája vízszintesen megnyúlik, vagy haragot sugallva „harapja” a szavait, és láthatjuk, hogy az arcizmok az orrlyukai mindkét oldalán megfeszülnek, tükrözve a harag érzését. Az izmai is ledolgozzák állkapcsa mindkét oldalát, és lassabb, határozottabb pislogásai tekintélyt és erőt sugallnak

– folytatta az elemzést.

Oroszország folytatja inváziós terveit, és nemrég sikerült átvennie az irányítást a megszűnt csernobili atomerőmű felett, mielőtt tovább hatolt volna Kijevbe. Az ukrán nukleáris ügynökség azt közölte, hogy a csernobili terület megnövekedett sugárzási szintjét rögzítette, de pontos sugárzási szintet nem közölt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet