KIKIÁLTÁS – A legnagyobb zenekarok kézirataira licitálhatsz

ContextUs.hu dalszöveg-aukciót szervez december 16-án, pénteken 18 órától, ahol a magyar könnyűzenei szcéna kimagasló tagjai ajánlják fel kézirataikat, amelyeket dedikálnak is. Mindezt egy nemes cél érdekében, a Csodalámpa Alapítvány támogatására, akiknek dolgozói súlyosan beteg gyerekeken segítenek nap mint nap.

A ContextUs.hu kiemelt célja, hogy évente két alkalommal aukciót szervezzen, társadalmi felelősséget vállaljon, és segítsen olyan szervezeteknek, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva, rászorulókat támogatnak.

Áprilisban, a Roma-nap apropójából a Romaversitas Alapítvány javára ajánlotta fel a befolyt összeg teljes egészét, amikor is versaukciót szervezett a portál. A RomVer – ahogy tagjaik nevezik – olyan roma felsőoktatásban tanuló fiatalokat támogat, akik tehetségükkel kiérdemelték, hogy az alapítvány ösztöndíjasai legyenek. Az eseményen a német nagykövet is tiszteletét tette, és kéziratot is vásárolt. Az aukción olyan szerzők ajánlották fel verseiket, mint például Áfra János, Bende Tamás, Borda Réka, Ferencz Móni, Gerevich András, Géczi János, Horváth Benji, Jónás Tamás, Nádasdy Ádám, Simon Márton, Zalán Tibor és Závada Péter – a teljesség igénye nélkül.

Ezúttal előadók és zenekarok állnak a nemes cél élére egy-egy kéziratukkal, és dalukat dedikálva bocsájtják árverésre. A befolyt összeggel a Csodalámpa Alapítványt támogatja a portál és a csatlakozni kívánt zenekarok, előadók.

A licit 1. 000 Forintról indul. Az aukciót Braun Barna, a FÉLonline főszerkesztője, az RS9 – Vallai Kert programszervezője vezeti, csakúgy, mint áprilisban.

Olyan zenekarok csatlakoztak a projekthez, mint a Akkezdet Phiai30Y, Blahalouisiana,  Brains, ByeAlex és a Slepp, Esti Kornél, Elefánt, fish!, Flexible Juice, Halott Pénz, hiperkarma, Honeybeast, Irie Maffia, Ivan and the parazol, Kaszat Tibi, Kávészünet, Kállay Saunders Band, Király Viktor, Kiscsillag, Kistehén, Lóci játszik, Magashegyi Underground, Margaret Island, Mayberian Sanskülötts, METEO, Middlemist Red, Quimby, Ricsárdgír, Supernem, Szabó Benedek és a Galaxisok, The Biebers, Tóth Gabi, Wellhello, USEME, Zagar, Zanzinger.

És egy világhírű énekesnő is, a brazil-német Dillon, aki egyenesen Berlinből küldött kéziratot, hogy kifejezze támogatását a beteg gyerekek felé.

A licit végén, miután mindenki magához vehette a kedvenc zenekarainak kéziratait, Lázár Domokos, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek oszlopos tagja ad egyszálgitáros koncertet az érdeklődőknek. Várható kezdés: 21:15.

A hely korlátolt befogadóképessége miatt a szervezők három körre osztották a licitháborút: első kör (18-19 óra), második kör (19-20 óra), és a harmadik kör (20-21 óra).

Első kör: AKPH, 30Y, Blahalouisiana, Flexible Juice, Zagar, METEO, Tóth Gabi, Esti Kornél, Kávészünet, Wellhello

Második kör: Brains, hiperkarma, Elefánt, Lóci játszik, ByeAlex és a Slepp, Honeybeasts, Mayberian Sanskülötts, Quimby, Kállay Saunders Band, Király Viktor, The Biebers, Kasza Tibi

Harmadik kör: Dillon, Magashegyi Undergroung, Kiscsillag, Ivan and the parazol, Irie Maffia, Bárdos Deák Ági, Middlemist Red, Kistehén, Szabó Benedek és a Galaxisok, Ricsárdgír, USEME, Zanzinger

A kéziratokat a licit előtt Tamás Szegedi és Dulovics Dusán színészek olvassák fel.

Szervezők: ContextUs.hu, RS9 – Vallai Kert, Csodalámpa Alapítvány

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. december 16. 18 óra

Helyszín: RS9 – Vallai Kert (Rumbach Sebestyén utca 9.)

Belépés: Ingyenes

Plakát: Huszár Anett


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból