A párt múlt héten arra utasította a lakosságot, hogy a saját ürülékükből állítsanak elő trágyát, ezért pedig az egész országot mozgósítani kezdték kötelező kvóták bevezetésével.

Minél több a trágya, annál jobb

A kvóták meglehetősen magasak: egyetlen háztartásnak 150 kilogramm trágyát kell előállítania, az állami gyárakban dolgozókra vonatkozóan ez a kvóta 500 kiló. Még a piacok nyitvatartási idejét is csökkentették egy órával, hogy az embereknek legyen idejük trágyát gyártani – számolt be róla Daily NK.

Az elszigetelt diktatorikus ország az eddigiek során Kínától és Dél-Koreától vásárolt trágyát, azonban a járvány miatt lezárták a határokat, így nullára csökkent az import. A trágyagyártás 2022-ben nemzeti prioritásként lett kitűzve.

Nem túl meglepő

Az emberi ürülékből gyártott trágyák gondolata egyáltalán nem tekinthető újnak Észak-Koreában, év elején például arról érkeztek beszámolók, hogy a párt napi két liter vizelet beszolgáltatására kötelezte a farmereket.

Az ország helyzetét azonban ez nem fogja javítani, a járvány és a szélsőséges időjárás miatt ugyanis mínuszos volt a tavalyi termelés is, amit még Kim Dzsong Un is elismert októberben. Komoly élelmiszerbiztonsági gondokkal küzd az ország.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet