Kim Dzsongun letöri azt a divatot, hogy a csecsemőknek „puhán hangzó” neveket adnak, és parancsot adott ki, hogy változtassák meg őket „hazafiasabbakra”.

A „puha” végződésű nevek, mint például az A Ri (szeretett személy), a So Ra (kagylóhéj) és a Su Mi (szuperszépség), népszerűek Dél-Koreában, és Kim Dzsongun betiltotta őket, írja a DailyStar.

Azok a polgárok, akik ez év végéig nem változtatták meg a nevüket valami „forradalmibb” névre, mint például Chong Il (fegyver), Chung Sim (hűség), Pok Il (bomba) és Ui Song (műhold), azok pénzbírságra, vagy még rosszabbra számíthatnak.

Néhány észak-koreai nem örül a parancsnak. Néhányan meg merték kérdezni, hogy adhatnak-e olyan nevet a gyerekeiknek, amely „az éhezés és az elnyomás jelenlegi korszakát tükrözi”. 

Mások szerint a „zsarnokság” jele, hogy megpróbálják megszabni, hogy a szülők milyen nevet adjanak a gyerekeiknek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.