Válaszul az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatára Észak-Korea bemutatta a legutóbbi rakétaindításairól készült képeket.

Észak-Korea visszavágott az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlataira, az úgynevezett “Vigilant Storm”-ra, és azt “nyílt provokációnak és veszélyes háborús gyakorlatnak” nevezték, írja a DailyStar.

Kim Dzsongun válaszul több rakétát lőhet ki, válaszuk “tartós, határozott és elsöprő gyakorlati katonai intézkedésekből áll”, és a közös partnerséget “katonai konfrontációs hisztériának” nevezték.

A hivatalos KCNA hírügynökség jelentése szerint a Koreai Néphadsereg vezérkara azt mondta, hogy a Vigilant Storm gyakorlat „nyílt provokáció, amelynek célja a feszültség szándékos fokozása”, és „nagyon agresszív természetű, Észak-Korea elleni hadgyakorlat” volt.
Kim Dzsongun Eszak-Korea Raketa Del-Korea Usa Hadgyakorlat
A jelentések szerint Phenjan problémái a közös gyakorlatokkal kapcsolatban a légierő gyengeségére vezethetők vissza, mivel hiányoznak a modern repülőgépek és a képzett pilóták, és ez egyértelműen a hadsereg sebezhetőségét jelenti.
Az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti feszültség továbbra is rendkívül magas, és valószínűleg az Egyesült Államok védelmi minisztériuma figyelmeztetése nyomán fokozódott, amelyben kijelentették, hogy megsemmisítik Kim Dzsong Un rezsimjét, ha nukleáris fegyvert vetnek be Dél-Korea vagy más regionális szövetségesek ellen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.