Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kedden egy katonai laktanyában rendezett banketten jelent meg, ahova kislányát és feleségét is magával vitte.

A Koreai Néphadsereg (KPA) megalapításának 75. évfordulója alkalmából szerveztek nagyszabású ünnepséget, ahol Kim Dzsongun oldalán rendhagyó módon lánya is megjelent, aki az évtizedekre visszanyúló tekintélyelvű családi rezsim következő diktátora is lehet, írja a Blikk.

Ez a 9-10 év körüli gyermek negyedik nyilvános megjelenése, utoljára tavaly novemberben látták, akkor is szorosan apja mellett állt egy rakétakísérlet során. A szakértők szerint a kislány megjelenése fontos üzenettel bír egy olyan országban, ahol egyetlen család kezében összpontosul a hatalom. 

Azzal, hogy Kim hivalkodóan bevonja feleségét és lányát, azt akarja, hogy a megfigyelők otthon és külföldön úgy tekintsék a családi dinasztiát és az észak-koreai hadsereget, mint amelyek visszavonhatatlanul összekapcsolódnak

– magyarázta egy szakértő. Úgy gondolja, az észak-koreai vezető a lánya mutogatásával jelzi a világnak, hogy nem kíván lemondani a nukleáris fegyverekről, melyek bebiztosítják családjának uralmát. Az állami média egyébként „tiszteletre méltónak” és „szeretettnek” nevezte az észak-koreai vezető lányát, aki apjával együtt a Koreai Néphadsereg tábornoki tisztjeinek szálláshelyét is meglátogatta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.