Úgy tűnik, politikailag nagyon beindult a West-Kardashian házaspár. Alighogy Kanye West arról beszélt, 2024-ben indulna az elnökválasztáson, felesége, Kim Kardashian is újra közéleti aktivitást mutat. Ismét kiszabadítana a börtönből egy szerinte igazságtalanul elítélt embert.

Promóció
- Advertisement -

Május végén Kim Kardashian Donald Trumpnál tett látogatást, hogy a börtönreform mellett egy konkrét személy kegyelmi ügyében tárgyaljon az amerikai elnökkel. Akkor sikerrel járt lobbitevékenysége. Az eszmecserét követően egy hónappal Alice Marie Johnsont 21 év után kiengedték a börtönből.

Kardashian most Chris Youngért “harcol”, aki kábítószerbirtoklás miatt éppen életfogytig tartó szabadságvesztését tölti. 

Az egykori valóságshow-hősnő szerdán a “Wrongful Conviction” (körülbelül: “igazságtalanul elítélve”) podcastjában tűnt fel, ahol elárulta, hogy “gyakran beszél a Fehér Házzal”.

Kim Kardashian azt reméli, hogy Johnsonhoz  hasonlóan a 30 éves Chris-t is meg fogja tudni menteni, akit marihuána és fél grammnál kevesebb kokain birtoklása miatt csuktak le.

Ijesztő, hogy ha van egy kis drog ügyed, de életfogytot kapsz, és benne ragadsz egy őrületes maximális biztonságú börtönben gyilkosok között  

– mondta Kardashian. Majd azt fejtegette, hogy Chris, saját elmondása szerint, az egészségügyi intézményben távol tudja tartani magát a balhéktól. A börtönben azonban mindig vannak késelések. S ha az ilyesmi hozzá közel történik, akkor könnyen bajba kerülhet.

Chris Young is sarlósejtes vérszegénységben szenved, emiatt átesett néhány műtéten, és börtönbüntetése egy részét kórházban töltötte.  A podcastban Kardashian azt is elmondta, hogy együtt dolgozik az ügyön a Chris-t elítélő bíróval, Kevin Sharppal. Sharp az ítélet után azonnal lemondott. Ezt a büntetést kellett kiszabnia, de tisztában volt vele, hogy az helytelen. Így most elítélőből megmentővé válhat.

“Ha olyan dologgal kezdesz foglalkozni, amiben hiszel – csoda történik” – írta ki Kim Kardashian Instagramjára.

https://www.instagram.com/p/BnXpYSyld3_/?utm_source=ig_embed