Úgy tűnik, politikailag nagyon beindult a West-Kardashian házaspár. Alighogy Kanye West arról beszélt, 2024-ben indulna az elnökválasztáson, felesége, Kim Kardashian is újra közéleti aktivitást mutat. Ismét kiszabadítana a börtönből egy szerinte igazságtalanul elítélt embert.

Május végén Kim Kardashian Donald Trumpnál tett látogatást, hogy a börtönreform mellett egy konkrét személy kegyelmi ügyében tárgyaljon az amerikai elnökkel. Akkor sikerrel járt lobbitevékenysége. Az eszmecserét követően egy hónappal Alice Marie Johnsont 21 év után kiengedték a börtönből.

Kardashian most Chris Youngért “harcol”, aki kábítószerbirtoklás miatt éppen életfogytig tartó szabadságvesztését tölti. 

Az egykori valóságshow-hősnő szerdán a “Wrongful Conviction” (körülbelül: “igazságtalanul elítélve”) podcastjában tűnt fel, ahol elárulta, hogy “gyakran beszél a Fehér Házzal”.

Kim Kardashian azt reméli, hogy Johnsonhoz  hasonlóan a 30 éves Chris-t is meg fogja tudni menteni, akit marihuána és fél grammnál kevesebb kokain birtoklása miatt csuktak le.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ijesztő, hogy ha van egy kis drog ügyed, de életfogytot kapsz, és benne ragadsz egy őrületes maximális biztonságú börtönben gyilkosok között   [/perfectpullquote]

– mondta Kardashian. Majd azt fejtegette, hogy Chris, saját elmondása szerint, az egészségügyi intézményben távol tudja tartani magát a balhéktól. A börtönben azonban mindig vannak késelések. S ha az ilyesmi hozzá közel történik, akkor könnyen bajba kerülhet.

Chris Young is sarlósejtes vérszegénységben szenved, emiatt átesett néhány műtéten, és börtönbüntetése egy részét kórházban töltötte.  A podcastban Kardashian azt is elmondta, hogy együtt dolgozik az ügyön a Chris-t elítélő bíróval, Kevin Sharppal. Sharp az ítélet után azonnal lemondott. Ezt a büntetést kellett kiszabnia, de tisztában volt vele, hogy az helytelen. Így most elítélőből megmentővé válhat.

“Ha olyan dologgal kezdesz foglalkozni, amiben hiszel – csoda történik” – írta ki Kim Kardashian Instagramjára.

https://www.instagram.com/p/BnXpYSyld3_/?utm_source=ig_embed