Követem Média Beismerte Peter Madsen feltaláló, hogy ő gyilkolta meg Kim...

Beismerte Peter Madsen feltaláló, hogy ő gyilkolta meg Kim Wall újságírót

Promóció

Először ismerte be bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében Peter Madsen dán feltaláló. A tengeralattjárót építő Madsen egy szerdán sugárzott dokumentumfilmben válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy ő ölte-e meg a riporternőt 2017 augusztusában.

Feldarabolta a 30 éves újságírót

Promóció
- Advertisement -

“Csak egy bűnös van, és én vagyok” – tette hozzá a börtönbüntetését töltő Madsen, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre, írja a BBC. A feltaláló az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Kim Wall újságíró (b) és Peter Madsen feltaláló (j) / Fotó: Getty Images

Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

Két sorozat is készült az ügyből

A koppenhágai bíróság bűnösnek találta a svéd feltalálót Wall meggyilkolásában és feldarabolásában, ezért 2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A szerdán sugárzott dokumentumfilm, a Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentumsorozat első része. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Meggyilkolhatták Rebeccah Blum német kurátort ContextUs

Hella Mewis német kurátor, Irakban történt elrablása és sikeres kiszabadítása után különösen sokkoló a hír egy másik kurátor körüli gyilkossági ügy. A német sajtó szerint fennáll a gyanú, hogy Rebeccah Blum ot megölték. A nőre berlini otthonában találtak rá. Az első számú gyanúsított Saul Fletcher fotográfus, aki ráadásul később Blum vidéki házában lett öngyilkos.

Két éve arról is beszámoltunk, hogy Tobias Lindholm is sorozatot készített az ügyből, aki a dánok egyik legnagyobb tévésikerét, a Borgent is rendezte.

Lindholm elképzelései szerint viszont a sorozat az újságírónőre és a nyomozásra – épp emiatt is The Investigation (A nyomozás) a címe – koncentrálna, a gyilkos szinte teljesen kimaradna belőle.

Kim Wall írt a The Guardiannak, a New York Timesnak és a Vice-nak is. Élt Pekingben és New Yorkban, tudósított Afrikából, Ázsiából, a Csendes-óceáni térségből és a Balti tengertől is. Járt a földrengés sújtotta Haitin, Idi Amin ugandai kínzókamráiban, és Sri Lanka aknamezőin.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3