Az Egyesült Államok befejezte az Atlanti-óceán felett lelőtt léggömb törmelékeinek visszaszerzését.

A léggömböt Dél-Karolina partjainál lőtték le, és az első elemzések szerint kémkedésre használták, írja a DailyStar.

Amerikai kormánytisztviselők szerint a haditengerészet, a parti őrség és az FBI csapatai feltehetően megtalálták a ballon minden részét. Az Egyesült Államok északi parancsnokságának tisztviselői nyilatkozatban közölték, hogy az összes törmeléket az óceán fenekén találták február 16-án, csütörtökön.

A helyreállítási küldetés utolsó elemeit azóta az FBI virginiai laborjába küldték. A Dél-Karolina partjainál fennálló helyi légi és tengeri korlátozások megszűntek. A hír egy intenzív háromhetes időszak után érkezett, amelynek során számos tárgy sodródott az Egyesült Államok légterébe. Az amerikai vadászrepülőket minden alkalommal rántották, hogy megsemmisítsék őket. A négy tárgyat tartalmazó lista az eredeti Kínából származó, három busz méretű nagy léggömbből és három további kisebb objektumból áll.

A tárgyak az első azonosítatlan objektumok lövöldözése az Egyesült Államok légterében békeidőben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.