Kína új nukleáris kísérleti helyszínt épít, miközben az ország fokozza erőfeszítéseit katonai erejének megerősítésére – derült ki az új műholdfelvételekből.

A Xinjiang Ujgur Autonóm Régióban (XUAR) található nukleáris kísérleti helyszín építés alatt áll, ami újabb harmadik világháborús félelmeket váltott ki, írja a DailyStar.

A bizonyítékokat egy műhold vette fel 450 km-rel a kiszáradt Lop Nur sóstó felett, és a szakértők megerősítették Kína azon törekvését, hogy fokozza tesztelési képességét. Az elemzők azt gyanítják, hogy a rejtett tesztelési területet a Népi Felszabadító Hadsereg védi.

Ez az ország nukleáris fegyverkezési versenyének része, annak érdekében, hogy az Egyesült Államokkal azonos szintű katonai erőt érjen el – miközben Joe Biden az „atommentes világ” elképzelését támogatná. A jelentések szerint az országban 2,04 millió katona van, ami másfélszer annyi, mint az Egyesült Államoké.

Kína eddig öt földalatti nukleáris kísérletet hajtott végre Lop Nurban, az utolsó kísérletet a jelentések szerint 1996-ban hajtották végre. A helyi média szerint a Xi-kormányzat fontolgathatja Kína egyesítését, ami Tajvan erőszakos elfoglalásával járna.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk