A Twitter szankcionálta a Kínai Népköztársaság fiókját, egész egyszerűen törölték, mert dehumanizáló bejegyzést tettek közzé az ujgur nép vonatkozásában.

Értetlenül áll a Kínai Népköztársaság a Twitter döntése után

Zárolta a Kínai Népköztársaság amerikai nagykövetségének fiókját a Twitter. A képviselet bejegyzésében „gyerekgyártó gépeknek” hívta az ujgur nőket ezzel megsértette a közösségi szolgáltatás szabályzatát, amely tiltja a dehumanizáló bejegyzéseket. A cég egyből zárolta a fiókot, írja az Bloomberg.

Kinai Nepkoztarsasag Twitter Fiok Tiltas Ujgur
Zárta A Kínai Népköztársaság Fiókját A Twitter Az Ujgur Nép Dehumanizálása Miatt / Fotó: Yifan Wu

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Hua Chunying sajtóeseményt hívott össze az eset után.

A nagykövetség értetlenül áll a fiók lezárása előtt, és céljuk pusztán annyi volt, hogy a Hszincsianggal kapcsolatos álhíreket helyre tegyék

– mondta Hua Chunying.

Ha eltávolítják a bejegyzést, visszakaphatják a fiókjukat

Az ország nyugati részén élő muszlim kissebségi tagjai közül az ENSZ becslései szerint egymillió embert tartanak fogva átnevelőtáborokban és olyan vádak is elhangoztak, amelyek szerint a kínai hatóságok sterilizálásnak vetik alá az ujgur nőket.

Kapcsolódó cikk

Régebben is volt arra példa, hogy a Twitter eltávolított egy bejegyzést, mint például Ali Hamenei iráni ajatollah és Raul Castro kubai elnök bejegyzéseit, de nem hagyhatjuk ki a példák közül Donald Trump leköszönő amerikai elnököt sem, akinek nemrég törölték a fiókját.

Kapcsolódó cikk

A kínai nagykövetség visszakaphatja Twitter-fiókját miután eltávolította a bejegyzést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet