Spanyolország egy órára lezárta légterét, miután egy a Föld felé zúduló, ellenőrizetlen kínai űrrakétát érzékelt.

A barcelonai, tarragonai, ibizai és reusi repülőtereken minden járatot leállítottak, és a jelentések szerint más régiók, köztük La Rioja, Castilla és Leon is érintett volt, írja a DailyStar. A lezárás összesen körülbelül egy óráig tartott, november 4-én reggel 9 órától.

A Katalóniai Polgári Védelmi Ügynökség szóvivője megerősítette: „A CZ-5B űrobjektum spanyol légterén áthaladásával kapcsolatos kockázat miatt Katalóniában és más közösségekben 9.38 és 10.18 között teljesen korlátozták a repülést”.

A tudósok felszólították a kínai hatóságokat, hogy adjanak további információkat annak érdekében, hogy meghatározzák a rakéta útját, amelyet hétfőn indítottak a Tiangong űrállomásról.

A mindössze egy órával későbbi frissítésben a CZ5B rakéta, amelynek erősítője a pletykák szerint valahol egy lakott területen landolt Spanyolország közelében, valójában a Csendes-óceán déli részén kötött ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.