Követem Events Kínai, szlovák és magyar performanszok a kommunikáció jegyében

Kínai, szlovák és magyar performanszok a kommunikáció jegyében

Promóció

tíznapos találkozó kínai, magyar, szlovák performanszművészeket lát vendégül Budapesten a Müsziben és a Városligetben, Monor-Csévharaszton a Róth-házban, Szlovákiában pedig Érsekújvárott és Galántán, augusztus 25. és szeptember 3. között. Budapesten augusztus 25-26-án a Blaha Lujza téri Müszi tereibe költözik a fesztivál, 27-én pedig a Városligetbe.

Promóció
- Advertisement -

A fesztivál vendégül látja a kínai performanszművészeti élet jelentős alkotóit és szervezőit, akik mind függetlenekként közelítenek a műfajhoz, gyakran a lehetséges politikai következményektől sem tartva. A meghívott 6 kínai és 13 szlovák ill. magyar művész itt és most, az adott alkalomra, a Müszire és a Városligetre komponálja performanszait. A programban lesz például „cooking-performance”, koncertek, prezentációk, tematikus szimpózium, video-panel valamint szabadtéri csoportos szituációk is. A szervezők célja az élő és intenzív kommunikáció megteremtése a művészek és a nézők között a művészeten, a „jelenlét” tapasztalatán keresztül, amelyben minden résztvevő élményei egyaránt érvényre jutnak.

Transart Communication
Transart Communication / Fotó: Müszi.org

A találkozón Haiguang Li, az akciókból és videóból építkező pekingi képzőművész és költő, Chuyu Wang, a 10 éve működő GUYU Action fesztivál szervezője, Wang Dandan, a chengdui egyetemi performansztalálkozók szervezője vesz részt. Szerepel továbbá Nanxi Liu, a Transart Communication 2016 fesztivál egyik kurátora, a Hong Kong Nemzetközi PerformanszMűvészeti Fesztivál valamint a GUYU Action egyik társkurátora, Cai Qing, a chongqingi Parabiosis nemzetközi projekt kurátora, valamint Yanxin Wang, a Mianyang Branch of Sichuan Conservatory Of Music oktatója.

A Magyarországon élő alkotók között szerepel Dénes Imre, aki 2003 óta készít performanszokat, a festészet és az installációművészet területén is aktív.

A PLT (Plateau) nevű élőművészeti ’zin alapító-szerkesztője (2011 óta). Performansszal is részt vesz Juhász Rokkó (Szlovákia-Magyarország) performanszművész és költő, nemzetközi események rendszeres szereplője, a Transart Communication alapítő-szervezője. Kovács István a legjelentősebb performerek között szerepel Közép-Európában, 24 éve készít performanszokat. Sőrés Zsolt improvizatív, elektroakusztikus és noise-zenész, performer, független kurátor és szerkesztő. Kísérleti zenei tevékenysége a ’90-es években kezdődött. Szilágyi Rudolf multimédiaművész, az ArtAlom egri élőművészeti fesztivál alapítója és vezetője. Milan Adamčiak (Szlovákia) a Fluxus legfontosabb képviselői között szerepel Szlovákiában. Beate Linne (Németország-Magyarország) képzőművész, 2007 óta készít performanszokat, amelyeket rangos nemzetközi találkozókon mutat be. Roi Vaara (Finnország-Magyarország) a performansz úttörő alakja Finnországban. Nemzetközileg széles körben elismert performer. A jelentős performanszművészeti kollekítva, a Black Market International tagja.

Transart Communication
Haiguang LI és Zhang Yunfeng performansza / Fotó: Transart Communication

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – augusztus – 25. – szeptember – 3.

Helyszín: Müszi, Városliget

Jegyár: 500 HUF

További információért a Transart Communication fesztiválról kattints ide.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3