Több százan gyűltek össze a Kölcsey Ferenc Gimnázium bejárata előtt, hogy kifejezzék támogatásukat a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok felé.

A VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból öt pedagógust bocsátottak el, amiért részt vettek a tanárok béremelése érdekében szervezett polgári engedetlenségben.

Hétfő reggel a kirúgott tanárokkal szolidaritást vállalók tömege demonstrált az iskola épülete előtt, megtöltve a gimnázium előtti teret, írja a 168.

A tiltakozók között politikusok is megjelentek, többek között Soproni Tamás, a kerület ellenzéki polgármestere, Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és Csárdi Antal, a budapesti 1-es számú választókerület ellenzéki, LMP-s képviselője is.

Ha nem lesznek képzett gyerekek, akkor ennek az országnak nem lesz jövője

– jelentette ki egy a gimnáziumhoz szülő.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja, és kölcsey-s tanárt elmondása szerint csak azért nem rúgták ki, mert aznap éppen nem volt az iskolában. Mivel még nem kapta meg felmondólevelét, így továbbra is tanít. Hozzátette, „az állásukat elveszthetik a tanárok, de ők attól még tanárok maradnak”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.