Kollégatípusok, akik minden munkahelyen jelen vannak

Ezekbe a kategóriákba bárki besorolhatja kevésbé jófej munkatársait.

Mindenki bedobozolható valamelyik kategóriába

Most, hogy vége a nyári szabadságolásoknak és másfél év home office után visszatérhettünk az irodába, egészen elszokhattunk attól, hogy többféle ember között kell dolgoznunk. De ne gondoljuk, hogy csak nekünk jutott ki a csodabogarakból: minden munkahelyen hasonló figurák dolgoznak.

A Bright Side írása alapján felvázolunk néhány munkahelyi archetípust, amelyekre bárki, aki dolgozott már nagyobb cégnél, ráismerhet.

A Szervező

Kollegak Az Irodaban 1

Pénzt gyűjt a céges névnapozáshoz, hétvégére családi pikniket szervez, a csapatépítésre ő találja ki a játékos feladatokat.

A Céges Casanova

Kollegak Az Irodaban 2

Ellenállhatatlan sármja tudatában a csinos asszisztenstől a nyugdíjas takarító néniig mindenkivel flörtöl, még ha ezt nem is mindenki veszi jó néven.

A Kajamániás

Kollegak Az Irodaban 3

Kizáróag saját készítésű ebédet fogyaszt, lehetőleg valami jó erős illatú curry-s ételt vagy halat, amit természetesen a közös mikróban melegít meg.

A Klimaxoló és a Kacor Király(nő)

Kollegak Az Irodaban 4

Valahogy azok a kollégák, akik 20 fokban is izzadnak illetve 25 fok alatt megfagynak, mindig egymás közelében ülnek, így az irodai hőmérséklet – ablaknyitás, légkondicionáló működése – állandó feszültségforrás közöttük.

A Sikeres

Kollegak Az Irodaban 5

Hétfő reggelente hatalmas elánnal veti magát a munkába, a kevésbé lelkesekhez pedig természetesen mindig van egy-egy jótanácsa, hogyan válhatnak hatékonyabb humán-erőforrássá.

A Pletykafészek

Kollegak Az Irodaban 6

A céges társasági élet aktív résztvevője. Bár az általa terjesztett információ nem mindig megbízható, ám kétségkívül érdekes.

A Kajatolvaj

Kollegak Az Irodaban 7

Számára az irodai hűtőben elhelyezett ételek a közösség tulajdonát képezik.

A Dörgölődző

Kollegak Az Irodaban 8

Mindent megtesz, hogy a vezetők kegyébe férkőzzön.

A Nagy Öreg

Kollegak Az Irodaban 9

Imádja régi sztorikkal bombázni az újoncokat, akik gyakran még meg sem születtek, amikor ő már a cégnél húzta az igát.

Kollégáink azonban nem mindig szórakoztatóak és jóindulatúak. Ebben a cikkünkben egy olyan káros jelenségről írtunk, amely nagyon is jelen van a munkahelyeken, idáig mégsem foglalkoztak vele a szakemberek.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk