Ezekbe a kategóriákba bárki besorolhatja kevésbé jófej munkatársait.

Mindenki bedobozolható valamelyik kategóriába

Most, hogy vége a nyári szabadságolásoknak és másfél év home office után visszatérhettünk az irodába, egészen elszokhattunk attól, hogy többféle ember között kell dolgoznunk. De ne gondoljuk, hogy csak nekünk jutott ki a csodabogarakból: minden munkahelyen hasonló figurák dolgoznak.

A Bright Side írása alapján felvázolunk néhány munkahelyi archetípust, amelyekre bárki, aki dolgozott már nagyobb cégnél, ráismerhet.

A Szervező

Kollegak Az Irodaban 1

Pénzt gyűjt a céges névnapozáshoz, hétvégére családi pikniket szervez, a csapatépítésre ő találja ki a játékos feladatokat.

A Céges Casanova

Kollegak Az Irodaban 2

Ellenállhatatlan sármja tudatában a csinos asszisztenstől a nyugdíjas takarító néniig mindenkivel flörtöl, még ha ezt nem is mindenki veszi jó néven.

A Kajamániás

Kollegak Az Irodaban 3

Kizáróag saját készítésű ebédet fogyaszt, lehetőleg valami jó erős illatú curry-s ételt vagy halat, amit természetesen a közös mikróban melegít meg.

A Klimaxoló és a Kacor Király(nő)

Kollegak Az Irodaban 4

Valahogy azok a kollégák, akik 20 fokban is izzadnak illetve 25 fok alatt megfagynak, mindig egymás közelében ülnek, így az irodai hőmérséklet – ablaknyitás, légkondicionáló működése – állandó feszültségforrás közöttük.

A Sikeres

Kollegak Az Irodaban 5

Hétfő reggelente hatalmas elánnal veti magát a munkába, a kevésbé lelkesekhez pedig természetesen mindig van egy-egy jótanácsa, hogyan válhatnak hatékonyabb humán-erőforrássá.

A Pletykafészek

Kollegak Az Irodaban 6

A céges társasági élet aktív résztvevője. Bár az általa terjesztett információ nem mindig megbízható, ám kétségkívül érdekes.

A Kajatolvaj

Kollegak Az Irodaban 7

Számára az irodai hűtőben elhelyezett ételek a közösség tulajdonát képezik.

A Dörgölődző

Kollegak Az Irodaban 8

Mindent megtesz, hogy a vezetők kegyébe férkőzzön.

A Nagy Öreg

Kollegak Az Irodaban 9

Imádja régi sztorikkal bombázni az újoncokat, akik gyakran még meg sem születtek, amikor ő már a cégnél húzta az igát.

Kollégáink azonban nem mindig szórakoztatóak és jóindulatúak. Ebben a cikkünkben egy olyan káros jelenségről írtunk, amely nagyon is jelen van a munkahelyeken, idáig mégsem foglalkoztak vele a szakemberek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.