Költöztetés vidékre és vidékről, korrekt árazással

Egy költöztetés sok esetben okozhat kellemetlen pillanatokat a megbízó számára. És talán ez még jobban igaz akkor, ha nem egy településen belül történik meg a szállítás. Ekkor ugyanis a szállítmányozó cég telephelyétől távol esik vagy a felpakolási vagy a célcím. Így ha baj van, lassabban jön meg a segítség. Persze emellett bárki belefuthat a díjkalkuláció véletlen vagy direkt torzításába is. Épp ezek miatt nem mindegy, hogy kivel végezteti a költöztetést! Lássuk most, hogy miként lehet ezt korrekten is csinálni.

Költöztetés, de kivel?

Ha bútorszállításról van szó, sajnos nem olyan nehéz belefutni kóklerekbe. Ez pedig eléggé megadja az emberek alaphangját, ha véleményt kell nyilvánítani erről az iparágról. Viszont Ön is nagyon sokat tehet azért, hogy ne csapják be.
Fontos, hogy ügyeljen arra, hogy kivel köt szerződést. Pár dologra mindenképp figyelnie kell, ha költöztetőt keres!
Olyan céggel szerződjön, aki lehetőleg belföldi fuvarért nem kér előleget. Emellett minden árajánlatkérésére írásban küldjék meg az ajánlatukat. Ha olyannal találkozik, aki arra hivatkozik, hogy “majd megbeszéljük utána”, akkor azt messziről kerülje el. Mindenképp nézzen utána a kiszemelt cégnek! Egyeztessen velük telefonon vagy e-mailben is akár (a telefon ajánlott inkább), hogy kiderüljön a hozzáállásuk. Itt könnyen kiszűrhetőek azok a cégek, akik nem igazán akarnak segíteni, inkább csak a pénzre hajtanak.

Vidéki költöztetés, korrekt árazás

Már az is egyfajta szűrő lehet (persze a fentieken felül), hogy vállalnak-e egyáltalán vidéki költöztetést. Ezt ugyanis nem minden cég engedheti meg magának. Ahol viszont olyan jó szakemberek (pl. fuvarszervezők) dolgoznak, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, ott nem tud mellélőni az ember. Főleg, ha tudjuk, hogy a cég nagy flottával, valódi szakemberekkel és kiváló problémamegoldó készséggel rendelkezik.

Az elhivatottságukat, hozzáértésüket és ügyfélközpontúságukat támasztja alá az árazásuk is. Náluk egy költöztetés kezdődhet úgy is, hogy a leendő megbízó felmegy a honlapjukra, és ott előzetesen kikalkulálja a várható végösszeget. A vidéki árazásukat is a korrektség jellemzi. Eleve nem számláznak duplán, azaz az útdíj km alapú, amire nem számolódik pluszban a rakodási díj (van, akinél igen). Továbbá fontos azt is megemlíteni, hogy percalapú a díjazásuk a rakodás során. Így egy 2 óra 10 perces munkáért nem 3 órát fog fizetni, hanem 130 percet. Így korrekt, nem igaz?

Használja a fenti infókat a döntéshez

Mindenképpen Ön fogja eldönteni, hogy mely szolgáltatót választja a költöztetéshez. Azonban javaslom, mindenképp értékeljen ki minden kiszemelt céget a fentiek alapján. Ha már csak a fentieken is végigmegy, és ezt követően dönt, máris sokat tett azért, hogy ne érjék meglepetések. Kívánom Önnek, hogy elsőre találja meg a partnert, akiben megbízhat, aki nem veri át, korrekt lesz. Sok sikert a kereséshez!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból