Egy költöztetés sok esetben okozhat kellemetlen pillanatokat a megbízó számára. És talán ez még jobban igaz akkor, ha nem egy településen belül történik meg a szállítás. Ekkor ugyanis a szállítmányozó cég telephelyétől távol esik vagy a felpakolási vagy a célcím. Így ha baj van, lassabban jön meg a segítség. Persze emellett bárki belefuthat a díjkalkuláció véletlen vagy direkt torzításába is. Épp ezek miatt nem mindegy, hogy kivel végezteti a költöztetést! Lássuk most, hogy miként lehet ezt korrekten is csinálni.

Költöztetés, de kivel?

Ha bútorszállításról van szó, sajnos nem olyan nehéz belefutni kóklerekbe. Ez pedig eléggé megadja az emberek alaphangját, ha véleményt kell nyilvánítani erről az iparágról. Viszont Ön is nagyon sokat tehet azért, hogy ne csapják be.
Fontos, hogy ügyeljen arra, hogy kivel köt szerződést. Pár dologra mindenképp figyelnie kell, ha költöztetőt keres!
Olyan céggel szerződjön, aki lehetőleg belföldi fuvarért nem kér előleget. Emellett minden árajánlatkérésére írásban küldjék meg az ajánlatukat. Ha olyannal találkozik, aki arra hivatkozik, hogy “majd megbeszéljük utána”, akkor azt messziről kerülje el. Mindenképp nézzen utána a kiszemelt cégnek! Egyeztessen velük telefonon vagy e-mailben is akár (a telefon ajánlott inkább), hogy kiderüljön a hozzáállásuk. Itt könnyen kiszűrhetőek azok a cégek, akik nem igazán akarnak segíteni, inkább csak a pénzre hajtanak.

Vidéki költöztetés, korrekt árazás

Már az is egyfajta szűrő lehet (persze a fentieken felül), hogy vállalnak-e egyáltalán vidéki költöztetést. Ezt ugyanis nem minden cég engedheti meg magának. Ahol viszont olyan jó szakemberek (pl. fuvarszervezők) dolgoznak, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, ott nem tud mellélőni az ember. Főleg, ha tudjuk, hogy a cég nagy flottával, valódi szakemberekkel és kiváló problémamegoldó készséggel rendelkezik.

Az elhivatottságukat, hozzáértésüket és ügyfélközpontúságukat támasztja alá az árazásuk is. Náluk egy költöztetés kezdődhet úgy is, hogy a leendő megbízó felmegy a honlapjukra, és ott előzetesen kikalkulálja a várható végösszeget. A vidéki árazásukat is a korrektség jellemzi. Eleve nem számláznak duplán, azaz az útdíj km alapú, amire nem számolódik pluszban a rakodási díj (van, akinél igen). Továbbá fontos azt is megemlíteni, hogy percalapú a díjazásuk a rakodás során. Így egy 2 óra 10 perces munkáért nem 3 órát fog fizetni, hanem 130 percet. Így korrekt, nem igaz?

Használja a fenti infókat a döntéshez

Mindenképpen Ön fogja eldönteni, hogy mely szolgáltatót választja a költöztetéshez. Azonban javaslom, mindenképp értékeljen ki minden kiszemelt céget a fentiek alapján. Ha már csak a fentieken is végigmegy, és ezt követően dönt, máris sokat tett azért, hogy ne érjék meglepetések. Kívánom Önnek, hogy elsőre találja meg a partnert, akiben megbízhat, aki nem veri át, korrekt lesz. Sok sikert a kereséshez!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!