Az orosz hadsereg egykori vezető főnöke elmesélte, hogyan látta első kézből az ukránok megerőszakolását és kínzását egy börtönben.

Konsztantyin Jefremov volt hadnagy a legmagasabb rangú tisztviselő, aki elpártolt Vlagyimir Putyin orosz elnök hadseregétől, írja a DailyStar. Mexikóba menekült, és jelenleg ott él bujkálva, miközben politikai menedékjogot kér az Egyesült Államoktól. Az amerikai ABC hírügynökségnek sikerült felkutatnia a 33 éves férfit, és interjút készíteni vele.

Tudom, hogy otthon jó esetben hosszú börtön vár rám, a legrosszabb esetben pedig egyszerűen kivégeznek. De otthon rejtőzködni és megvárni, amíg érted jönnek, az megalázó. Nem tudok tovább hallgatni

– jelentette ki a volt orosz hadnagy, aki ezután egy konkrét esetet is részletezett egy ukrán hadifogoly megkínzásának. Állítása szerint egy felelős orosz ezredes azt mondta a hadifogolynak, hogy egy felmosónyelét fogja betenni a hátsójába, ezt videóra veszi, és elküldi az ukrán férfi barátnőjének. Megerősítette, hogy a foglyot karon és lábon lőtték – az utóbbi golyó eltörte a csontot, de néhány nap múlva ismét megverték, miután némi gyógyulás történt.

A saját részvételéről a hadseregben azt mondta, hogy az oroszokat döntés elé állítják: vagy harcolnak a háborúban, vagy bebörtönzik őket. Elmondása szerint az oroszok 70%-a nem hisz abban, hogy Ukrajna tele van nácikkal, és tudják, hogy ez csak ürügy az invázióra. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet