Hiába próbáltak meg leiratkozni a kormány hírleveléről, nem jártak sikerrel, pedig volt, aki többször is megpróbálta – derült ki azokból az olvasói levelekből, amelyeket a Telex kapott.

Az oltásról volt eddig szó

A legtöbb ember akkor regisztrált a hírlevélre, amikor oltással kapcsolatos információkat akart küldeni a kormány. Most viszont már a 2022-től osztott kormányzati támogatások is az e-mailek témái között vannak. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a lapnak azt állította, hogy ilyesmi nem fog előfordulni – most mégis előfordult – írta meg a Telex.

Mindenkinek törvényes joga, hogy aki nem szeretne ilyen kormányzati hírlevelet kapni, természetesen bármikor leiratkozhat róla. A kormány emailjeinek a végén rendre található is egy link, amely az adatkezelési tájékoztatóra vezet, ennek a legvégén pedig ez olvasható:

„Amennyiben Ön le kíván iratkozni a hírlevélről, kérjük, írjon e-mailt a [email protected] e-mail-címre. Ebben az esetben az adatkezelő az Ön e-mail-címét törli a nyilvántartásból.”

És mégsem ilyen egyszerű

Több olvasó is arról számolt be, hogy leiratkozás nem működik. Van, aki már a negyedik leiratkozó levelét küldte el, a azonban semmi hatása nem volt. Mások hónapokkal ezelőtt küldték el, most mégis kapnak e-maileket.

Kormany-Info-Email-Hirlevel-Nem-Lehet-Leiratkozni

Ezek az egyéni beszámolók természetesen nem tekinthetők reprezentatívnak. Az azonban ezekből is látszik, hogy legalább néhány esetben probléma volt a leiratkozással, még az is előfordulhat, hogy valamilyen technikai hiba miatt. Ezért a Telex újfent a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordult, az alábbi kérdésekkel:

– Van-e valamilyen további követelmény, hogy a leiratkozás sikerrel járjon (például hogy a levél tárgyának vagy a törzsszövegének mindenképp tartalmaznia kell valamilyen kifejezést)?


– Tudnak-e ilyen problémáról, jutott-e tudomásukra olyan eset, hogy valakinek nem sikerült leiratkoznia?


– Ha igen, mi lehetett ennek az oka?


– Ha valaki így jár, mit tehet, hol, hogyan jelezze, hogy szeretne leiratkozni, de nem tud?

Válasz egyelőre még nem érkezett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet