Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

Lebomló és vízben oldódó megoldások

Ami környezetbarát, az azt jelenti, hogy nem szennyezi tovább a Földet. Nem úgy, mint a műanyagból készült számos olyan termék, amiket nap mint nap használunk. Szerencsére ma már ezeknek is van alternatívája. Sok kutatás és fejlesztés kezd beérni, így már választhatunk olyan alternatív, környezetbarát termékek közül is, melyek nem terhelik a Földünket. Nézz szét az Alpha-Dent-Higiénia Kft. termékei között, ott számos kiváló megoldás közül választhatsz!

Ezek közül talán ismertebbek a lebomló szemeteszsákok, melyek hatalmas előrelépést jelentenek a korábbi megoldásokhoz képest. Ugyanakkor van olyan terület, aminél szintén van már jó megoldás, de talán még annyira nem elterjedt. Ismered azt a toalettpapír guriga típust, amely vízben oldódik? Na ennek mintájára ma már elérhetőek a vízben oldódó mosodai zsákok is. Ezek PVA (poli-vinil-alkohol) alapanyagból készültek, és 45 fokos hőmérsékleten teljesen szétmállanak. Kórházak és egyéb betegápolási intézmények számára például kifejezetten előnyösek, mert így elkerülhető a szennyezett textíliákkal való érintkezés.

Újrahasznosított anyagból készült termékek

Az alapanyagok ismételt felhasználása már ma is egyre népszerűbb. Idővel pedig szinte ez lesz az egyetlen út ahhoz, hogy ne szemeteljük tele az egész Földet. Számos helyen találkozhatunk már újrahasznosított alapanyagból gyártott termékekkel.

A papíripar használja ezt a megoldást már jóideje például toalettpapíroknál, kéztörlőknél vagy akár szalvéták esetén is. Ezek ma már számos kiszerelésben elérhetőek, így legyen szó akár otthoni, akár intézményi felhasználásról, könnyen megtalálhatjuk, amire szükségünk van.

Természetesen az árfekvésüket nézve valamivel drágábbak hagyományos társaiknál. Ennek az az oka, hogy több időt és komolyabb szakértelmet igényel ezek előállítása. De az idő nekünk dolgozik, mert ahogy egyre jobban elterjednek ezek a technológiák, úgy lesznek ezek a termékek is egyre olcsóbbak.

További környezetbarát terméket

Természetesen nem csak a papír újrahasznosítása vagy a lebomló anyagok jelentenek környezettudatos megoldást. Ott vannak még például az újrahasznosított műanyagok is, melyeket fel lehet használni tisztítószerek tárolásához vagy felmosóvödrök elékszítéséhez is. De a felmosónyél készülhet akár fából is, nem kell annak mindenképp műanyagnak lennie!

A tisztítószerek is készülhetnek környezetbarát alapanyagokból. Ezzel hatalmas lépést tehetünk előre az édesvízkészletünk megóvása felé.

Óvjuk a Földet, mert csak egy van belőle!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk