Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

Lebomló és vízben oldódó megoldások

Ami környezetbarát, az azt jelenti, hogy nem szennyezi tovább a Földet. Nem úgy, mint a műanyagból készült számos olyan termék, amiket nap mint nap használunk. Szerencsére ma már ezeknek is van alternatívája. Sok kutatás és fejlesztés kezd beérni, így már választhatunk olyan alternatív, környezetbarát termékek közül is, melyek nem terhelik a Földünket. Nézz szét az Alpha-Dent-Higiénia Kft. termékei között, ott számos kiváló megoldás közül választhatsz!

Ezek közül talán ismertebbek a lebomló szemeteszsákok, melyek hatalmas előrelépést jelentenek a korábbi megoldásokhoz képest. Ugyanakkor van olyan terület, aminél szintén van már jó megoldás, de talán még annyira nem elterjedt. Ismered azt a toalettpapír guriga típust, amely vízben oldódik? Na ennek mintájára ma már elérhetőek a vízben oldódó mosodai zsákok is. Ezek PVA (poli-vinil-alkohol) alapanyagból készültek, és 45 fokos hőmérsékleten teljesen szétmállanak. Kórházak és egyéb betegápolási intézmények számára például kifejezetten előnyösek, mert így elkerülhető a szennyezett textíliákkal való érintkezés.

Újrahasznosított anyagból készült termékek

Az alapanyagok ismételt felhasználása már ma is egyre népszerűbb. Idővel pedig szinte ez lesz az egyetlen út ahhoz, hogy ne szemeteljük tele az egész Földet. Számos helyen találkozhatunk már újrahasznosított alapanyagból gyártott termékekkel.

A papíripar használja ezt a megoldást már jóideje például toalettpapíroknál, kéztörlőknél vagy akár szalvéták esetén is. Ezek ma már számos kiszerelésben elérhetőek, így legyen szó akár otthoni, akár intézményi felhasználásról, könnyen megtalálhatjuk, amire szükségünk van.

Természetesen az árfekvésüket nézve valamivel drágábbak hagyományos társaiknál. Ennek az az oka, hogy több időt és komolyabb szakértelmet igényel ezek előállítása. De az idő nekünk dolgozik, mert ahogy egyre jobban elterjednek ezek a technológiák, úgy lesznek ezek a termékek is egyre olcsóbbak.

További környezetbarát terméket

Természetesen nem csak a papír újrahasznosítása vagy a lebomló anyagok jelentenek környezettudatos megoldást. Ott vannak még például az újrahasznosított műanyagok is, melyeket fel lehet használni tisztítószerek tárolásához vagy felmosóvödrök elékszítéséhez is. De a felmosónyél készülhet akár fából is, nem kell annak mindenképp műanyagnak lennie!

A tisztítószerek is készülhetnek környezetbarát alapanyagokból. Ezzel hatalmas lépést tehetünk előre az édesvízkészletünk megóvása felé.

Óvjuk a Földet, mert csak egy van belőle!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.