Egy nő kissé túllépte a kötelességeinek betartását. Egy fagyizóban rögtönözve arcmaszkot készített a ruhájából, így tartva be a járványügyi előírásokat.

Minden tőle telhetőt megtett

A boltból készült biztonsági felvételen látszik, ahogy egy vörös hajú hölgy leveszi a ruháját, hogy megpróbálja a feje köré csavarni, miközben besétál az üzletbe Godoy Cruz nyüzsgő bevásárlónegyedében, az argentin Mendozában – számol be róla a Daily Star.

Fehérnemű Maszkviselés Mendoza
/ Fotó: News Flash

A csekély ruházatú nőtől egy egész család zavarba jön, többször is aggódva kukucskálnak a válluk fölött, miközben a nő áthelyezi ruháit az arca köré. Nem értették, mi történik éppen. Azután vetkőzött fehérneműre, miután egy korábbi, maszk nélküli próbálkozása kudarcot vallott.

Az ismeretlen nő megfordult, majd elment, miután a személyzet kiparancsolta a helyiségből, mivel nem tartották elégségesnek az arcára takart fehérneműt mint maszkot.

Végül jutott fagyi mindenkinek

Helyi jelentések szerint a nő, aki rendkívüli erőfeszítéseket tett, hogy megpróbáljon fagylaltot vásárolni, egy 11 fős csoport tagja volt. Ők döntöttek úgy, hogy neki kellene mindenki számára desszertet választania, mivel a szabályozások korlátozzák az üzlethelyiségekbe belépők számát.

A Diario de Mendoza regionális újság szerint a 11 embernek végül sikerült egy-egy fagylaltot elfogyasztania, bár nem derült ki egyértelműen, hogy elvitelre rendeltek-e vagy megfelelő arcmaszkot vásároltak, hogy biztosan kiszolgálják őket.

Aznap a Mendoza tartománybeli egészségügyi vezetők megerősítették, hogy a járvány kezdete óta a koronavírus-pozitív fertőzések száma meghaladta a 172 000-et.

Ezen eset egyébként még a kellemesebbek közé tartozik. Az elmúlt időszakban egyre több az erőszakos esetek száma azok körében, akik nem akarják betartani a járványügyi előírásokat. Mint beszámoltunk róla, egy vírustagadó apa az egész családját megölte, mert félt, hogy lebuknak a hamis védettségi igazolványok miatt. December elején pedig két embert lőtt egy egy férfi, aki megtagadta a maszkviselést. Tavaly novemberben egy 67 éves férfi a buszon rúgott fejbe egy rendőrt, mert az felszólította, hogy viselje a maszkot. Szeptemberben pedig egy fiatal benzinkutast lőtt egy egy 49 éves férfi Németországban, mert szintén megkérték, hogy viselje a maszkot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet