A Facebookra feltöltött hirdetései alapján ráadásul többféle árnyalattal is ki tudja szolgálni a vásárlóit, és expressz csomagként adja fel a rendeléseket, azaz műkarokat a koronavírus elleni oltás ellenszereként.

Pedig nagyon szigorú szabályok vannak az államban

Egy melbourne-i oltásellenes személyt rajtakaptak azon, hogy az interneten próbál műkarokat eladni azoknak, akik meg akarják kerülni az koronavírus elleni védőoltás felvételét, amit Victoria államban a hónap közepétől szinte minden munkakör betöltéséhez kötelezővé tettek – legyen szó rendőrökről, tűzoltókról, hivatalos favágókról vagy szállodai személyzetről. (Az oltásra kötelezett munkakörök angol nyelvű listáját itt lehet böngészni.)

Nem véletlen, hogy a News.com.au a világ legszigorúbb koronavírus elleni védőoltást kötelező szabályaként hivatkozik a Victoria államban október 15-én bevezetett rendszerre.

Egyre kevesebb dolgot tehetnek meg a koronavírussal be nem oltottak

Az oltatlanokat nem csak a munkában korlátozzák az állam szigorú szabályai, hanem a szabadidejük eltöltésében is. Aki nincs beoltva az például étterembe sem mehet Melbourne-ben október 22-től, hiszen újabb lezárás indult a városban ezen a napon – ami a koronavírus ellen beoltottakat életét kevésbé befolyásolja, mint az oltatlanokét a történetről beszámoló LADBible szerint.

Kapcsolódó cikk
Míg az oltottak egyre több mindent tehetnek meg a lezárások ellenére, az oltatlanok egyre kevesebbet.
Valaki erre a helyzetre próbált megoldást kínálni egy melbourne-i adok-veszek Facebook-csoportban azzal, hogy műkarokat hirdetett meg azoknak, akik szeretnék megkerülni a szigorú rendszert. A hirdetés szövege azt ígéri, hogy az ideális esetben kabát alá rejtett műkar segítségével az oltatlan emberek anélkül is igazolást kaphatnak az oltás felvételéről, hogy ténylegesen megkapnák a koronavírus elleni vakcinájukat.

353 ezer forintét kér a hirdető a műkarokért

A hirdető ezen kívül azzal próbálja lenyűgözni potenciális oltásellenes vásárlóit, hogy bal és jobb kart is lehet rendelni tőle, valamint azzal, hogy árnyalatok széles választékát kínálja az érdeklődőknek.
Az anonim hirdető a karokért 1500 ausztrál dollárt (nagyjából 353 ezer forintot) kér.

A Twitteren egy doktornő csak az alábbi alábbi jó tanáccsal kommentálta az egészet.

Protipp: Ha elmész oltásra, és az oltást végző személy nem tudja megkülönböztetni a karodat egy protéziskartól, menj el, és oltasd be magad valaki mással.

A kötelező oltakozás elleni jogi harchoz egyébként a News.com.au cikke szerint már több mint száz Victoria államban élő munkavállaló csatlakozott. A koronavírussal szembeni védekezés érdekében hozott intézkedések ellen pedig rendszeresen tüntetnek nem csak Melbourne-ben, hanem Ausztrália több nagyvárosában is.

Az elmúlt hetekben nem ez volt az egyetlen oltásellenes hirdetés. Egy hullaszállítón morbid hirdetéssel trollkodta a temetkezési vállalkozó az oltáselleneseket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet