Egy családnak fáj a szíve, miután az apa belehalt a koronavírus fertőzésbe. Felesége könyörgése ellenére sem adta be magának előtte az oltást. Nem tért vissza a kómából.

Szeretetteljes fickó volt

A Liverpoolban élő 45 éves Gligor Kedioski decemberben kórházba került koronavírus-fertőzötten és körülbelül három hetet töltött bent, mielőtt januárban elhunyt. Gligor, akit “nagylelkű apának” neveztek, a macedóniai Prilepben született, és hátrahagyta feleségét és 5 éves lányát.

Gyári munkás volt, aki a járvány idején szállítósofőrként is dolgozott. Barátai szerint Gligor tele volt élettel, és mindig az élet következő kalandjáról beszélt – számolt be a Daily Star.

“Remek barát volt – egyike volt azoknak, akik készséggel állnak rendelkezésére, ha segítségre van szüksége. Valójában erről ismerték meg a közösségben” – nyilatkozta a család egyik barátja.

Macedóniába viszik eltemetni

Közeli barátok és családtagok összegyűltek, hogy pénzt gyűjtsenek holttestének hazaszállítására, Macedóniába, ami a felesége szerint az ő és családja kívánsága. Mivel nem tudta meglátogatni Gligor-t, macedóniai családja folyamatosan telefonon hívta őket, és rengeteg üzenetet küldtek.
Grigor közeli barátja, azt reméli, hogy a közösség tagjai összefognak, hogy összegyűjtsék a megfelelő összeget a férfi temetésére.
“Reméljük, hogy hazavihetjük végső úti céljára, szeretett városába, Prilepbe. A legtöbben sok történetet hallottunk már a városban megélt kalandjairól. Ezt családnak is egy lezárás lenne” – írja az adománygyűjtő-bejegyzésben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.