A 73 éves William Stewart és a 69 éves Carol kórházba kerültek, miután családjuk nyolc tagjának tesztje pozitív lett.

Mindketten oltatlanok voltak

Az Egyesült Államokbeli New Hampshire-ből származó házaspár két hét és nyolc napig volt életfenntartó kezelésen, ezalatt Stewart úr tüdő-, vese- és veseelégtelenségben szenvedett a koronavírus-szövődmények miatt. A kétségbeesett családjuk kezdetben csak távolról láthatta őket kamera segítségével, de az utolsó lélegzetvétel közben tetőtől talpig védőfelszerelésben gyülekeztek az ágyuk körül – számolt be róla a Mirror.

Melissa Noke, a házaspár egyik lánya egy nyilatkozatában elmondta, hogy szülei elválaszthatatlanok voltak, a „lelki társak” valódi megtestesülései. Elmagyarázta, hogy a kórházi személyzet hogyan vitte be a szülei ágyát ugyanabba a szobába, hogy együtt haljanak meg.

A két ágyat egymás mellé helyezték, anyám kezét apám kezébe tettem. Amint megérintették a egymást, apám vette az utolsó lélegzetet, majd 10 másodperccel később anyám is

– mesélte el.

Mrs. Noke elmondta, hogy a szülei akkor találkoztak először, amikor Stewart mamája Carol-ra vigyázott, aki akkor még csak négy éves volt. Megszakadt a kapcsolatuk, de felnőttként újra kapcsolatba kerültek, és egy éven belül egymásba szerettek, összeházasodtak, majd három lányuk született, Melissa, Malissa és Melinda. Hét unokát hagytak maguk után.

Megható tanulság

Mrs. Noke azt mondta, most tervezi, hogy megkapja a koronavírus-vakcinát, és másokat is erre buzdít, hogy ne kelljen elviselniük azt a fájdalmat, amelyet a szülei az utolsó napjaikban átéltek.

„Csak azt akarom, hogy az emberek be legyenek oltva, mert sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Szeretnénk minél jobban elterjeszteni a történetet a szerelmi történetükről, és arról, hogy mi történt velük” – mondta.

Mielőtt a pár december 30-án meghaltak, unokaöccsük, Tim Stewart tömeges gyűjtést indított, hogy kifizesse az orvosi számláikat, mivel nem volt egészségbiztosításuk.

“Hosszú és kemény csatát vívtak a vírussal, intubálva, életfenntartáson. Valójában soha nincs elég időnk a szeretteinkkel” – osztotta meg halálukat bejelentő bejegyzésében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet