Azok kaphatnak támogatást Józsefváros önkormányzatától a koronavírus elleni oltás beadása után, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 71. 250 forintot.

A Janssen esetében csak egy oltás elegendő

A Józsefvárosi Önkormányzat szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10.000 forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatják mindkét COVID-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt, írja a Józsefváros.hu.

Támogatást azok kaphatnak, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71. 250 forintot.

Koronavirus Jozsefvaros Oltas
/ Fotó: Balogh Zoltán / Mti
A támogatás feltétele ezen felül, hogy a kérvényező családjában minden nagykorúnak kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható).
A józsefvárosi képviselő-testület egyben felkérte a polgármestert, hogy tegyen javaslatot a kormány felé a kötelező előzetes oltási regisztráció és időpontfoglalás eltörlésére és egy mindenki számára elérhető tömeges oltási program kidolgozására.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.