13 utas szökött meg, akiknek leszállás után pozitív lett a koronavírus-tesztjük.

Eljárásra számíthatnak

A helyi hatóságok közölték, hogy az érintett utasok útlevelét érvénytelenítik, a róluk készült fotókat pedig a helyi lapokban fogják közzétenni, és eljárást indítanak ellenük, ha nem jelentkeznek a hatóságoknál – jelentette a BBC és az indiai sajtó alapján az rtl.hu.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy az érintett utasok milyen ország állampolgárai. A járatot az EuroAtlantic Airways portugál légitársaság üzemelte.

Repülés közben váltak pozitívvá

Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint a Milánóból indult chartergépen 179-en utaztak, és közülük 125 tesztje lett pozitív, miután gépük leszállt az indiai Amritsar város repülőterén. A beszámolók szerint felszálláskor az utasoknak még negatív volt a tesztjük, és felháborodottan reagáltak a kötelező karantén hírére.
Kilenc fertőzött még a repülőtérről, négy pedig abból a kórházból szökött el, ahova a pozitív teszt után szállították őket.

Mint beszámoltunk róla, hasonló eset történt a Londonból Barabdosra tartó járat esetében is. Ott a pilóták kaptak pozitív tesztről szóló visszajelzést, azonban nem szöktek el, csak 5 órát vesztegeltek a repülőtéren, mire megjött a váltó szolgálat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet