Manapság mindenki olyan kreatív elképzelések után kutat, amelyekkel egy kicsit fedobható a lakás, esetleg az üzlethelyiség. Ez lehet egy interaktív üzenőfal, egy iskolai tábla, de a bolt előtti üdvözlőtáblát szintén díszíthetjük a nekünk tetsző motívumokkal. Az egyszerre modern és rusztikus hatást keltő táblafestékekkel például különlegessé varázsolható az atmoszféra.
A következő cikkben most utánajárunk annak, hogy mire kell figyelni, ha táblafestékekkel szeretnénk dolgozni! Tarts velem te is, és zsebelj be néhány hasznos tippet!

Hogyan használjuk a táblafestékeket?

Az a felület, amire alkotni szeretnénk, mindig legyen tiszta, zsírtól és portól mentes, illetve az azon található sérüléseket ki kell javítani. Dolgozzunk minőségi eszközökkel! Ebben nagy segítségünkre lehet a Birdo Shop táblafesték kínálata.

Falfestés esetén használhatunk egy réteg fali alapozót is, igyekezzünk jól meghatározni, körülbelül mennyi festékre lesz szükségünk. A festés előtt a festéket alaposan fel kell keverni, azonban ne túl erősen tegyük ezt! Amennyiben túl sűrű az állaga, egy pici víz is jöhet hozzá. Dolgozhatunk hengerrel, ecsettel és festékszóróval. Egyenletesen vigyük fel a festéket, tehát mindenhová ugyanannyi kerüljön belőle.

Az első használat előtt várjunk 48 órát a tisztítást követően, így teljesen megszárad a felületen! Végül, mielőtt írnánk rá, avassuk fel a kis táblánkat! Ezt úgy tehetjük meg, hogy fehér krétával, gyengéden átsatírozzuk a felületet. Töröljük le nedves szivaccsal, és már használható is.

Hogyan érhetünk el tartós eredményt?

A festés folyamatával kapcsolatban már minden világos számunkra, viszont az “utógondozásról” szintén szeretnénk néhány szót ejteni.

Érdemes rendszeresen nedves szivaccsal áttörölni a felületet, erre a célra puhább szivacsot fogjunk be, és ne nyomjuk rá túl erősen a táblára! Mosogatószert használhatunk, de kerüljük az agresszív tisztítószereket!

A krétafilcet nem szabad túl erősen rányomni, ezenkívül tilos a felületet kapirgálni, mivel ez könnyen sérüléshez vezethet!

Mire használhatjuk a fekete táblafestéket?

Napjainkban nagy divat lett a fekete-fehér design a lakásokban, ennek megteremtéséhez nem is biztos, hogy új bútorokat kell beszereznünk. A komódon, illetve a kreatív használati tárgyakon is kísérletezhetünk.

A nagyobb családi házakban különleges falfelületeket alakíthatunk ki; a kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt odavannak a táblafalakért. A kicsik életében könnyebbé tehető a tanulás, ráadásul a rajzolást szintén gyakorolhatják, a nagyobb gyermekek pedig készíthetnek szezonális dekorációt, valamint üzenőfalként is funkcionálhatnak ezek a falak. De milyen színű lehet egy táblafal? Persze, hogy fekete!

A táblafestékek felhasználása tehát nagyon sokrétű, és napjainkban a fekete táblafesték az egyik legkeresettebb termék. Mit gondolsz, te hogyan tudnád otthonodban hasznosítani?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.