Manapság mindenki olyan kreatív elképzelések után kutat, amelyekkel egy kicsit fedobható a lakás, esetleg az üzlethelyiség. Ez lehet egy interaktív üzenőfal, egy iskolai tábla, de a bolt előtti üdvözlőtáblát szintén díszíthetjük a nekünk tetsző motívumokkal. Az egyszerre modern és rusztikus hatást keltő táblafestékekkel például különlegessé varázsolható az atmoszféra.
A következő cikkben most utánajárunk annak, hogy mire kell figyelni, ha táblafestékekkel szeretnénk dolgozni! Tarts velem te is, és zsebelj be néhány hasznos tippet!

Hogyan használjuk a táblafestékeket?

Az a felület, amire alkotni szeretnénk, mindig legyen tiszta, zsírtól és portól mentes, illetve az azon található sérüléseket ki kell javítani. Dolgozzunk minőségi eszközökkel! Ebben nagy segítségünkre lehet a Birdo Shop táblafesték kínálata.

Falfestés esetén használhatunk egy réteg fali alapozót is, igyekezzünk jól meghatározni, körülbelül mennyi festékre lesz szükségünk. A festés előtt a festéket alaposan fel kell keverni, azonban ne túl erősen tegyük ezt! Amennyiben túl sűrű az állaga, egy pici víz is jöhet hozzá. Dolgozhatunk hengerrel, ecsettel és festékszóróval. Egyenletesen vigyük fel a festéket, tehát mindenhová ugyanannyi kerüljön belőle.

Az első használat előtt várjunk 48 órát a tisztítást követően, így teljesen megszárad a felületen! Végül, mielőtt írnánk rá, avassuk fel a kis táblánkat! Ezt úgy tehetjük meg, hogy fehér krétával, gyengéden átsatírozzuk a felületet. Töröljük le nedves szivaccsal, és már használható is.

Hogyan érhetünk el tartós eredményt?

A festés folyamatával kapcsolatban már minden világos számunkra, viszont az “utógondozásról” szintén szeretnénk néhány szót ejteni.

Érdemes rendszeresen nedves szivaccsal áttörölni a felületet, erre a célra puhább szivacsot fogjunk be, és ne nyomjuk rá túl erősen a táblára! Mosogatószert használhatunk, de kerüljük az agresszív tisztítószereket!

A krétafilcet nem szabad túl erősen rányomni, ezenkívül tilos a felületet kapirgálni, mivel ez könnyen sérüléshez vezethet!

Mire használhatjuk a fekete táblafestéket?

Napjainkban nagy divat lett a fekete-fehér design a lakásokban, ennek megteremtéséhez nem is biztos, hogy új bútorokat kell beszereznünk. A komódon, illetve a kreatív használati tárgyakon is kísérletezhetünk.

A nagyobb családi házakban különleges falfelületeket alakíthatunk ki; a kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt odavannak a táblafalakért. A kicsik életében könnyebbé tehető a tanulás, ráadásul a rajzolást szintén gyakorolhatják, a nagyobb gyermekek pedig készíthetnek szezonális dekorációt, valamint üzenőfalként is funkcionálhatnak ezek a falak. De milyen színű lehet egy táblafal? Persze, hogy fekete!

A táblafestékek felhasználása tehát nagyon sokrétű, és napjainkban a fekete táblafesték az egyik legkeresettebb termék. Mit gondolsz, te hogyan tudnád otthonodban hasznosítani?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.