Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Miből áll egy vászon falikép?

A hagyományos vászonképek egy vakrámából (azaz fakeretből) és vászonból állnak. A vászon felfeszítésre kerül a keretre, így kapja meg stabil, feszes kinézetét és maximális tartósságát. Ezek a különleges dekorációk igazán remekül mutatnak bármilyen stílusú, méretű, elrendezésű otthonban, és előnyük, hogy teljes mértékben személyre szabhatóak. Akár saját fotóinkat is megjeleníthetjük rajtuk, hogy lakásunkat díszítsék.

Rendelj vászonképeket a Vászonkép Szalontól, és inspirálódj remek vászonkép ötletekből a honlapon!

A vászonképek vagy más nyomatok vászon panelre szereléséhez szükséges kellékek könnyen beszerezhetők hobbi vagy kézműves üzletekben, valamint számos áruházban. Ehhez a projekthez szükségünk lesz egy fényképre vagy más nyomatra, amelyet fel szeretnénk szerelni. Emellett kelleni fog egy előre elkészített üres vászonpanel, amelynek mérete megegyezik a felhelyezni kívánt nyomattal. Jó, ha van nálunk ragasztópisztoly vagy decoupage ragasztó, néhány habkefe vagy henger és akril festék.

Első lépések

Először is érdemes az oldalakat olyan színre is festeni, amely megegyezik vagy kiegészíti a felszerelendő nyomat színét. Miután kiválasztottuk a színt, egyszerűen hab ecsettel fessük le a vászonpanel oldalait, majd hagyjuk megszáradni, mielőtt a következő lépésre térnénk.

Vond be a vászon elejét ragasztó és habecset segítségével. Lehetőleg gyorsan dolgozz, hogy a közeg ne száradjon ki, de ügyelj arra, hogy a panel teljes egésze, a széleket is beleértve be legyen vonva az anyaggal.

Amíg a felület nedves, óvatosan helyezd a fényképet/nyomatot a vászonpanel elejére, a képpel felfelé. Győződj meg arról, hogy a nyomat pontosan egy vonalban van a vászonpanel elülső széleivel. Alternatív megoldásként lefektetheted a fényképet egy kemény felületre a képpel lefelé, majd ráfektetheted a vászonpanelt.

Utolsó simítások

Ha biztosak vagyunk abban, hogy a nyomat a kívánt módon tapad a vászonpanelre, nyomjuk le határozottan, hogy az alatta lévő ragasztóréteg megfogja. Ha légbuborékok rekedtek a nyomat és a vászon között, óvatosan toljuk azokat a panel széléhez, és nyomjuk le ismét a vásznat.

Miután a nyomatot a vászonpanelhez rögzítettük, megfordíthatjuk azt, kemény felületre állíthatjuk, és lenyomhatjuk a panel hátulját, hogy megbizonyosodjunk a nyomat megfelelő tapadásáról. Ezután nincs más dolgunk, mint várni a száradásra, és már fel is kerülhet a kép a falra!

Látogass el a Vászonkép Szalon weboldalára, ahol nagyszerű vászonkép ötletekből inspirálódhatsz, és meg is rendelheted saját fali dekorációd, egyszerűen!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.