Kurt Cobain hagyatékának tetemes része elpusztult egy tűzvészben

A Washington-állambeli Aberdeen várostörténeti múzeumában pusztított tűzvész a múlt héten, aminek következtében az ott kiállított Kurt Cobain-tárlat elemei is odavesztek.

A Kurt Cobain által készített grafikák, saját kézzel írt szövegek mellett voltak zenekaros pólók, poszterek, sőt, még egy kanapé is, amin az énekes-gitáros aludt egyik haverjánál valamikor a nyolcvanas években.

Ez szörnyű, remélem, az emberek biztonságban vannak

– kommentelte az ügyet Krist Novoselic a Twitterjén.

Asws

Emberi sérülés szerencsére nem történt, de 77 tűzoltónak 10 órájába telt megfékezni az 1922-ben épült múzeumban a lángokat.

No Title

No Description

Jelenleg rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, de feltehetően valami elektronikai meghibásodás okozta a tüzet.

Nirvana

Noha Kurt Cobain egyszer úgy nyilatkozott a Aberdeenről, hogy olyan, mint Twin Peaks izgalom nélkül, a szülővárosa meglehetősen lelkesen gondozza az emlékét.

Kurt Cobain: A ’90-es évek kelletlen stílusikonja / ContextUs

Ahogy a Nirvana mind zenéjében, mind az általa képviselt életérzésben meghódította a világot, Cobain látszólag nemtörődöm stílusérzéke is felhívta magára a figyelmet, követőkre talált. És most, húsz évvel később is reneszánszát éli. Az indie-rock és a punk hamvaiból felemelkedő grunge önreflexív dalszövegeivel, gitárzenéjével és ikonjai öltözködésével definiálta önmagát.

2014-ben kijelöltek egy Kurt Cobain napot, illetve a városba érkezőket is a Come As You Are felirat fogadja.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból