Hivatalos kutatás szerint ha részegen kibírhatatlan mocsok vagy, akkor józanul is

Gyakran védekeznek másnap a részeg emberek, hogy “csak akkor vagyok ilyen, ha részeg vagyok”. A következő nap az emlékek felszínre törése után realizáljuk, mekkora kiállhatatlanok voltunk. Egy kutatás eredményei értelmében, új kifogás után kell nézned.

Clinical Psychological Science-ben jelent meg a Missouri Egyetem kutatóinak tollából, hogy a személyiségünk nem változik részegen. Legalábbis nem annyit, mint amennyit mi azt gondoljuk.

az részegek gyakran számolnak be utólag arról, mennyire kivetkőztek önmagukból berúgva. a kívülállók többnyire arra jutnak, hogy nagyon is következetesek maradtak.

156 résztvevőt vizsgáltak egyébként. Ugyan mind amerikai volt, de nem tartjuk valószínűnek, hogy itt, Magyarországon ne lenne létjogosultsága a kutatás eredményének.

funny drunk gif 7

A kutatásvezető Rachel Winograd szerint azonban mindez nem jelenti azt, hogy amit a részeg érzékel, az totál fals lenne. Inkább csak maga a dolgok érzékelése torzul el. “A résztvevők belső változásokat éltek át, amik számukra valósak voltak, de mások által észrevehetetlenek.”

Azt tanácsoljuk, jobb, ha tudatod ivócimboráddal, hogy kutasson új kifogás után!

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból